Livsaptits Chokladkalender 2016 Lucka 19: Chokladmousse av chiafrön och kokosmjölk med körsbär och saltrostade mandlar

Åh vad jag tycker att denna dessert är god! Eftersom den dessutom är mindre söt än vanlig chokladmousse och innehåller superfröet chia kan den absolut klassas som ett mer hälsosamt alternativ till många andra chokladiga desserter, och dessutom är den vegansk! De saltrostade mandlarna är verkligen pricken över i.

Chokladchiamousse med saltrostade mandlar och körsbär
8-10 portioner

1 burk kokosmjölk (400ml)
½ dl chiafrön
1½ dl kakao
½ dl yaconsirap, honung eller kokossocker, eller halva mängden agavesirap
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver

2 paket frysta körsbär à 225 g (eller andra bär eller frukt i bitar)

150 g saltrostade mandlar enligt det här receptet.

Gör så här:
Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa ihop till en slät smet. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut bunken och rör om noga en gång till. Låt stå i kylen över natten eller 8-12 timmar.

Gör de saltrostade mandlarna och låt dem svalna.

Precis före servering: Skeda upp chokladmoussen med hjälp av två skedar som doppas i varmt vatten. Strö över körsbären.

Hacka mandlarna och strössla över dem.

Ät och njut!

(Receptet publicerades ursprungligen på bloggen 11/2 2015)