Livsaptits Chokladkalender 2016 Lucka 5: Chokladdoppade kaffebönor

IMG_1718

Chokladdoppade kaffebönor

100 g choklad (vit, mörk eller mjölkchoklad)
Rostade kaffebönor (sådana man kan mala själv)

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål. Smält chokladen i mikro. Passa noga så att chokladen inte bränns; ta ut skålen och rör om i chokladen emellanåt.

Häll kaffebönorna i chokladen när den är helt smält. Rör om så att bönorna täcks med choklad. Välj själv hur mycket choklad du vill ha på bönorna genom att hälla i lite bönor i taget tills de är så chokladtäckta som du vill ha dem.

Bred ut chokladkaffebönorna på ett bakplåtspapper på en bricka. Ställ in i kylen att stelna. Bryt isär bönorna en och en eller i större bitar beroende på vad du tycker om.

(Receptet publicerades ursprungligen på bloggen 27/9 2009 – jag beklagar den suddiga bilden)