Livsaptits Chokladkalender 2016 Lucka 22: Sega kolablondies med lingon och mandelspån

Lingonblondies med mandelspån
ca 30 små rutor

100g smör
1 dl råsocker
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker (eller 1 krm ekologiskt vaniljpulver)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
150g vit choklad
100g lingon (frysta eller färska)
2 msk mandelspån

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna med måtten 20×30 cm.

Hacka den vita chokladen i små kuber (ca ½-1 cm stora).

Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner råsocker, muscovadosocker och vanilj. Tillsätt vetemjölet, bakpulvret, saltet, äggen och de vita chokladbitarna. Rör allt till en slät smet.

Bred ut smeten i den bakplåtspappersklädda långpannan. Strö över lingonen och toppa med mandelspånen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter tills en provsticka kommer ut okladdig.

Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

(Receptet publicerades ursprungligen på bloggen 26/8 2012)