Livsaptits Chokladkalender 2016 Lucka 1: Blåbärsbollar med vit choklad

Blueberry white cake balls
Ca 30 st

50 g smör
1 ½ dl blåbär
1 ½ dl florsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk ljus sirap
100 g vit choklad

200 g vit choklad

Gör så här:
Tina blåbären lite om de är frysta. Hacka den mindre mängden choklad (100 g). Smält smöret.

Blanda florsocker, vetemjöl, vaniljsocker, salt och choklad i en bunke. Rör ner blåbären, sirap och det smälta smöret.

Knåda samman allt till en deg. Rulla degen till jämnstora bollar och lägg bollarna på ett bakplåtspapper på en plåt eller en bricka som får plats i frysen. Ställ in bollarna i frysen i minst 2 timmar.

Smält den större mängden choklad. Ta ut de frysta degbollarna och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg tillbaka de chokladtäckta bollarna på bakplåtspappret igen och frys dem på nytt.

Förvara bollarna i frysen fram till servering och ät dem genast när du har tagit ut dem ur frysen.

(Receptet publicerades ursprungligen på bloggen 8/10 2010)