Cake Pops, Whoopie pies och Julgodis – Livsaptitkurser gånger tre!

Dan före dan är det mycket som ska hinnas med för de flesta. För min del är dock julklapparna klara, inslagna och färdigrimmade och jag har så pass koll på läget inför julen (inbillar jag mig) att jag ville kika in och visa lite bilder från december månads kurser. Jag förstår ju att ni knappast hinner kika in här när det är fullt upp med julstöket, men jag hoppas på påhälsning i mellandagarna 😉

December har blivit en riktig kursmånad för mig i år. I vanliga fall brukar jag ha klarat av terminens inplanerade kurser redan i november. I år fick jag dock in fler bokningar vilket ledde till att det blev kurser i december också – vilket självklart var jätteskoj!

Kursmånaden inledes redan den siste november (eftersom det var fredagen före första advent känns det som att kursen var i december) med en after work-kurs i Cake Pops för Medborgarskolan. Jag hade med mig söndersmulad hembakad chokladkaka samt vaniljkaka som vi hade som grund i våra Cake Pops. Deltagarna gick loss på choklad, karamellfärger och strössel och skapade bland annat dessa fina bakverk:

TomteluvspopsTomteluvspops – passande nu i jul!

Strösslade och marmoreradeStrösselpyntade Cake Popsbollar – tänk vad lite (eller mycket) strössel kan göra ;).

Strösselpops

Marmorerade popsMarmorerade Cake Pops. Så här fina marmoreringar
är nästan synd att gömma under strössel!

Nallar och elefanterSöta björn- och elefantpops i väntan på chokladdoppning.
Jag tycker dock att de är superfina redan före doppning!

Att döma av kursutvärderingarna tyckte deltagarna att det som var extra roligt med kursen var att få prova nya smaker och figurer, att det var lätt att göra Cake Pops samt att det fanns mycket material att välja på så att det bara var fantasin som satte gränserna.

Jag brukar ha lite svårt att begränsa mig på kurserna och vill ha med allt möjligt material, så det är extra skoj när det är uppskattat!

En vecka senare var det dags för after workkurs i Whoopie pies för Medborgarskolan. Deltagarna gjorde Morots- och pepparkakswhoopies, Lingonwhoopies samt Persikofluffwhoopies och dekorerade dem sedan med en massa gott. Titta så fina de blev!

Chokladdoppade lingonwhoopiesSnöflingetoppade lingonwhoopies.

Pepparkakswhoopies med LingonLingonbård på Pepparkakswhoopies – snyggt och enkelt.

Persikofluffwhoopies med pepparkaksgubbarPersikowhoopies med strösslade kanter.

Strössel!Strössel!

Chokladdoppade mandelflagetoppade whoopiesChokladdoppade och rostad mandeltoppade whoopies.

Kursutvärderingskommentarer från Whoopie pie-deltagarna (i urval):

”En mysig avslutning på arbetsveckan. Kursen var bra och väldigt trevlig. Kursledaren var väldigt bra och hon delade med sig även av tips som gäller annat än det som vi bakade idag”
Anonym

”Bra förberedd kurs och inspirerande. Roligt med recepthäftet.”
Eva Möller

”Väldigt duktig kursledare – har nästan tänkt ut allt i detalj. Kul kurs och smidigt med tiden. Roligast var att få prova sig fram lite och göra misstag”
Anonym

I måndags den 17/12 höll jag årets sista kurs i Julgodis för en projektgrupp på Sigma ute på Lindholmen. Kursen inleddes med att deltagarna indelades i två grupper, där den ena gruppen gjorde Saffranstryffel, Weinernougat och Vit rocky road, medan den andra gruppen gjorde Minttryffel, Salt pecannötsfudge och Rocky road med saltrostade mandlar.

Därefter fick de hitta på egna julgodiskurser utifrån det material jag hade med mig i form av choklad, godis, nötter, mandlar, marshmallows, torkad frukt mm. Det blev helt olika sorters godis med allt från frukt- och nötbräck till små praliner med kaffebönor och mjölkchoklad. Kul att se hur kreativiteten kan flöda även bland deltagare som inte anser sig vara kreativa 🙂

Facebookbild kursSaffranstryffeltopp i all sin glans.

Polkatoppad minttryffelMinttryffel rullad i krossade polkagrisar.

Julgodistallrik med pecannötsfudge längst framJulgodistallrik med saltkrispig pecannötsfudge.

SnöflingepralinSnöflingepralin!

2 gånger rocky roadTvå sorters Rocky road, en vit och en chokladig.

Nu tar jag kursuppehåll fram till januari. Till våren vankas det kurser i Afternoon tea, Chokladiga recept i kursen Chocoholic samt matiga vegetariska sallader. Självklart kommer jag även nästa år att hålla privatkurser i allt från minicupcakes med dekorering, Cake Pops, Whoopies, Macarons och moussetårtor till påskgodis, svenska tapas, chokladiga bakverk med mera med mera.

Är du nyfiken på vad jag och mitt företag erbjuder för kurser och vill få ta del av specialerbjudanden? Anmäl dig i så fall till mitt nyhetsbrev som utkommer ca 4 gånger per år. Maila ditt namn och din mailadress till livsaptit@gmail.com. Självklart kan du när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet genom att skicka ett mail om uppsägning.

Nu önskar jag alla mina kursdeltagare och bloggläsare en riktigt god jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s