Cupcakeskurs för Medborgarskolan i Gislaved

Japanska körsbärsträd i Gårda – på väg till mitt extrajobb!

Våren har kommit till Göteborg! De senaste dagarna har bjudit på underbar värme och en massa härlig sol. Jag promenerade utmed älven med finaste M i tisdags och fina Ena igår och njöt av solskenet och det var vi ju långtifrån ensamma om. Man kan säga mycket om oss svenskar men man kan inte påstå att vi är dåliga på att njuta av vackert väder när det väl kommer! Jag har i helgen även passat på att njuta av ledighet, Lisebergspremiär med glass och Cortègen som jag såg för första gången i år. Det kan väl nästan räknas som en prestation att ha kunnat bo i Göteborg i 6 år utan att ha sett den 😉

Sol, lediga dagar och havet är sådana där härliga saker (om de nu kan kallas saker) som gör mig glad. Till dem hör även de underbara japanska körsbärsträden som de senaste veckorna har blommat runtom i stan. Är det något som gör mig alldeles lycklig på ett litet kick så är det att få se så vackra träd. Visst är de något alldeles extra?

Slutet av april bjöd inte bara på ledighet utan även sedvanligt jobb och två trevliga cupcakeskurser; den ena i Gislaved för Medborgarskolan och den andra i Göteborg för ett mysigt möhippegäng. Ett eget inlägg om möhippekursen kommer, idag tänker jag nämligen fokusera på kursen jag höll i Gislaved förrförra helgen (se alla härliga bilder från kursen nedan!).

 Somrigt rosablommande cupcakes med bland annat
choklad,
chokladfrosting och flingsalt.

Physalistoppad cupcake med kokosflagor.
Härliga fluffkakor!

Åtta glada deltagare som hade rest en god stund för att komma till Gislaved och gå min kurs kom och bakade, experimenterade och dekorerade små och stora cupcakes på en rad olika fantasifulla vis.

Hallontryffeltoppade chokladmockacupcakes – så härliga!

Sockersöt rosentoppad piña colada cupcake med ananas och kokos.

Hjärtliga blåbärscupcakes – nästan lite
cafékänsla blir det när de står på rad så här!

Godistoppade minicupcakes. Nästan lite amerikansk
känsla över dem, eller vad tycker ni?

Som kursledare är det såklart lätt att vara glad och bjuda på en massa idéer man har samlat på sig genom åren när man arbetar med bakning och glada och entusiastiska kursdeltagare. Det märktes nämligen tydligt att tjejerna (japp, det var bara tjejer på den här kursen med – tycker killarna bara om att äta kakorna utan att baka dem kanske 😉 ? ) tyckte att kursdagen var rolig, om inte annat på de utvärderingar deltagarna fyllde i efter kursen.

Cupcakes med persikoflufftoppar. Maffigt men snyggt!

Bi- och rostoppad cupcake med persikofluff. Söt!

Dumleflufftoppade cupcakes med minimarschmallows
och chokladdekorationer. Effektfullt!

En av de roligaste sakerna med att skapa och leda bakningskurser är att det nästan alltid enbart är positiva kommentarer i utvärderingarna (alla behöver vi väl en egoboost då och då? 😉 ) och de få kommentarer som inte är positiva innehåller i stort sett undantagslöst kritik av den konstruktiva sorten. Eftersom jag strävar efter att förbättra kurserna hela tiden uppskattar jag alla typer av kommentarer och förslag, även om jag så klart är gladast när deltagarna är helt nöjda.

Efter den här cupcakeskursen var det dock odelat roligt att läsa deltagarnas kommentarer i utvärderingarna. Under utvärderingsrubriken ”Allmänna åsikter om kursen och kursledaren” skrev mina deltagare bland annat så här fint:

”Inspirerande, väldigt härlig. Sprider verkligen positiv energi.”
Cecilia

”Roligt och inspirerande.”
Katrin Nordfors

”Lärorikt. Trevligt upplägg – bra med olika punkter t. ex. experiment, topping, dekoration.”
Karin Ljungdahl

”Kursen var jättetrevlig, rolig och inspirerande. Kursledaren hur trevlig som helst, gullig, rar, bara positiva saker.”
Louise

”Mycket bra och tydliga instruktioner. Bra upplägg på dagen, väl avvägt när det gäller tiden. Duktig och kompetent ledare som är lätt att fråga hela tiden”
Jenny Merkel

”Den var bra. Man fick mycket fria händer och det var kul att experimentera sig fram.”
Emma Ljungdahl

Det som deltagarna lyfte fram som roligast (under rubriken ”Det här tyckte jag var etra roligt med kursen”) var att det fanns så stort utrymme för variation och experimenterande och att det var roligt att prova nya saker och se hur övriga kursdeltagare valde att dekorera sina cupcakes. Eftersom jag har gjort om cupcakeskurserna en del den här terminen så att de innehåller mer experimenterande med egna idéer känns det självklart superroligt att just det lyfts fram som extra positiva saker med kursen.

Små och stora cupcakes samlade på ett fat.
Snyggt med variation tycker jag!

Som ni vet är jag nöjd med en kurs när mina deltagare är nöjda så efter den där kursdagen i Gislaved svävade jag runt som på små moln (även om jag såklart kom på ett och annat som kan bli liiite bättre till nästa kurs 😉 ).

Jag hoppas att ni har en fin torsdag och njuter ordentligt av det vackra vårvädret. Själv ska jag iväg och fira Jennie Benjaminssons härliga kokbok ”Kalasgott” på hennes bokmingel ikväll. Rapport från kvällen dyker upp på bloggen inom kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s