Releasemingelkalas för Sommar med Systrarna von Sydow

I tisdags eftermiddag hade jag den stora äran att vara inbjuden på releasemingel för Ebba Kleberg von Sydows och hennes storasyster Amy von Sydow Greens nya kokbok ”Sommar med systrarna von Sydow”. Tillsammans med min storasyster Anna (syster-kokboksmingel bör ju göra sig bäst om man har en av sina favoritsystrar med sig!) begav jag mig till mingelkalaset anordnat av systrarna von Sydow och Ica Bokförlag i Villa Överås . Vi möttes av bubbel och härlig plockmat från boken samt av en blandning av förlagsfolk, bloggare och anhöriga till systrarna von Sydow.

I ett hörn av mingelsalen satt författarna själva och signerade böcker så att deras pennor glödde och emottog även en och annan blombukett och present. Eftersom Amy von Sydow Green fyllde år samma dag var säkerligen många av presenterna både födelsedagspresenter och grattis-till-boken gåvor.

Två söta tjejer i vita klänningar sålde böcker och delade ut goodie-bags till alla som köpte boken.

Systrarna von Sydows kokbok ger verkligen varma sommarkänslor
– hjälp vad jag längtar efter varma dagar vid havet och massor med
färsk fin sommarfrukt till lunch när jag bläddrar i boken!

Eftersom jag är matbloggare måste jag självklart dela med mig av bilder på mingelmaten vi bjöds på!

Minipizzor på smördeg med pesto, tomater, mozzarella och basilika.

Parmarullar med örtröra och rotfruktschips.

Våriga grönsaker i glas med dipsås i botten. Fiffigt och gott!

En bit in på mingelkalaset passade en representant för ICA bokförlag på att hålla en liten frågestund med systrarna om tanken bakom boken och Ebba och Amy delade i sann systerlig anda på mikrofonen och kompletterade varandras svar på frågorna som ställdes. Ebba har jag såklart sett och hört på TV tidigare så det var roligt att även få se och höra vad Amy hade att säga.

Härligt rosa chokladbräck med tranbär och pistachnötter – snyggt!

Underbart segsaftiga brownies snyggt upplagda 
med penséer och färska blåbär.

Sötsyrliga citronblondies. Gott och vackert!

Amy och Ebba satt och signerade bok efter bok under hela minglet och var verkligen både glada och trevliga hela tiden. Fast å andra sidan fanns det ju ingen anledning till sura eller ledsna miner med tanke på den fina boken och det trevliga kalaset ;).

Jag, Ann-Louise och Kim stötte ihop på Releasemingelkalaset.

Förutom vänner och bekanta till systrarna von Sydow syntes såväl förlagsfolk som bloggare i mingelvimlet. Jag och storasyster hann diskutera såväl tilltuggen som boken med ett par trevliga Göteborgs-matbloggarkollegor (Kim har den fina bloggen Tant russins bak och Ann-Louise står bakom bloggen Lilla Matdériven) och deras sällskap. Det är alltid skoj att springa på bekanta på mingel; det blir lite lättare att mingla då tycker jag 😉

Jag sprang även på Jennie Benjaminsson och hennes mamma Tina Sjöstedt som jag bytte några ord med. Ni har väl inte missat att Jennie har släppt sin första kokbok? Den heter Kalasgott och jag har haft turen att få recensera den för BTJ. Recensionen skickades in i måndags men det kommer troligtvis en recension av den här på bloggen inom kort också.

Jag hade även den stora turen att få tjuvkika i Sommar med systrarna von Sydow redan i måndags då jag fick hem ett recensionexemplar av boken från BTJ. Recensionen skickades in igår (det var snabba ryck som gällde med nära till deadline) och jag kommer att återkomma med en recension av boken här på bloggen så håll utkik!

Tack till Amy, Ebba och ICA Bokförlag som lät mig komma på er mingelfest och tack till fina storasyster som följde med mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s