Minicupcakes och dekorerings-after work i Göteborg

Rosa-blå-vita minicupcakes med halloncheesecakesmak. Så söta!

Förra fredagen hade jag nöjet att hålla min första Minicupcakeskurs med dekorering som After work för Medborgarskolan i Göteborg. Mellan klockan 17 och 20 rådde febril aktivitet i köket på Franska skolan där kursen hölls. Sex glada och supertrevliga deltagare kom och visade prov på stor kreativitet och skicklighet gällande såväl spritsning som sockerpastahantering.

Solgula Piña coladacupcakes med söta sockerpastablommor
och grönfärgade kokosflagor.
Visst blir man glad?

Kursen inleddes med en presentation av mig och kursens upplägg och därefter började deltagarna indelade två och två i tre grupper att baka varsin sorts minicupcakes. Recepten som användes på kursen var mina senast framtagna och provbakade minicupcakesrecept på Fudgy rocky road-cupcakes, Piña coladacupcakes och Halloncheesecake cupcakes.

Rosa och blått i häftig kombination och spritsat på olika kreativa vis!
Blandade dekorationer av sockerpasta samt vit choklad.

Efter bakningen gjordes olika sorters frosting och därefter gick jag igenom hur man kan spritsa toppar, rosor och blommor av frostingen samt hur man kan göra sockerpastablommor på olika vis.

Fudgy Rocky Road-cupcakes med chokladfudgefrosting
spritsad som rosor. Superfint!

Deltagarna verkade aldrig vilja sluta dekorera och pyssla med sina kakor och vi hade nog kunnat hålla på flera timmar till och fixa ännu mer. Alla verkade ha jätteroligt (inklusive jag själv!) och tiden gick ruskigt snabbt.

Halloncheesecakecupcakes med ros-frosting. Snyggt!

Kursen avslutades sedan med en fikastund då bakverken provsmakades och bedömdes. Favorit hos de flesta av deltagarna blev de saftiga Piña coladacupcaksen som även har blivit mina personliga favoriter.

Piña coladacupcakes – perfekta på påskfikat kanske?
Här med både strössel och sockerpastafigurer, kreativt och kul!

Kursdeltagarna fick även fylla i kursutvärderingar och när jag frågade efter spontana kommentarer och synpunkter på kursen fick jag mycket fin feedback och uppslag till lite förbättringar också.

Häftigt neongröna cupcakes som passade perfekt eftersom det var 
dagen före St Patricks Day!

På de skriftliga utvärderingarna fick jag bland annat följande fina kommentarer:

”Kul idé att göra minicupcakeskurs som en after-work! Inspirerande ledare som hade med sig mycket material att visa och delade med sig av sina kunskaper.”
Anonym deltagare

”Väldigt trevlig kurs med mycket innehåll med tanke på den korta tiden.”
Ida Silverflod

”Jag fick den här kursen som avgångspresent från mina före detta kollegor. Jättekul och absolut något jag kan tänka mig att göra igen! Kursen var bra och rolig men kort (skulle ha varit längre). Linda var superhjälpsam och söt! 🙂 Superkul att man fick smaka och ta med sig hem!”
Rozelin Altintas

Kan man bli annat än jätteglad över att få så fina omdömen av både mig och kursen! Jag sken som en sol när jag åkte hem och jag måste säga att en bättre start på helgen kunde jag knappast få.

På fredag är det dags för terminens andra After work-kurs och då är det Cake Pops som står på programmet. Jag hoppas och tror att den kursen blir lika uppskattad och rolig som förra fredagens minicupcakes-After work. Det finns några platser kvar på fredagens Cake Pops-kurs så om du är intresserad av att gå kursen tycker jag att du ska kontakta Medborgarskolan bums och anmäla dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s