Privat moussetårtskurs och vårkurser

  Mjölkchokladmoussetårta med blåbärsmousse på browniebotten. Toppad med kakaogelé.

Efter ett händelserikt januari och en veckas semester är jag tillbaka i ett snömoddigt Göteborg igen. Innan jag fick hämta andan från stadsstressen med en härlig vintervecka i Härjedalen höll jag bland annat årets första privatkurs förrförra söndagen. Deltagarna utgjordes av tre trevliga tjejer som träffades när de deltog i en av mina whoopie pie-kurser i höstas. På söndagens program stod moussetårtsbakning. De tre deltagarna hade utifrån mina förslag valt olika smaker de ville testa på sina mousser och tårtbottnar. Det hela resulterade i tre helt olika tårtor med en botten och två mousser i varje.

Under dagen hann vi med att prova olika sätt att göra chokladmousse genom att använda vit choklad, rostad vit choklad och mjölkchoklad. Vi provade också att göra bärmousser med bara grädde eller med en blandning av crème fraiche och grädde. När det blev dags för dekorering av tårtorna provade vi att göra egen marshmallow-fondant (en variant av sockerpasta) och göra figurer av den. Vi gjorde även chokladgaller, chokladfigurer och en deltagare provade att gjuta
kakaogelé på sin tårta. Alla tårtorna blev så fina (och att döma av deltagarnas miner när de smakade på de olika mousserna under tillverkningsprocessen blev de goda också 😉 ).

Här följder bilder på de tre tårtorna som bakades under dagen: 

 

Rostad vit chokladmoussetårta med hallonmousse på blondiebotten,
toppad med chokladdekorationer och rosor i marshmallowfondant.

  Mjölkchokladmoussetårta med blåbärsmousse på browniebotten, dekorerad med
kakaogelé, vitt chokladgaller och en rosafärgad ros i marshmallowfondant.

Vit chokladmoussetårta med blåbärsmousse på marängig botten, dekorerad
med en blomma i marshmallowfondant och chokladgaller runtom.

Störst positiv uppmärksamhet fick den rostade vita chokladmoussen då ingen av deltagarna hade provat att rosta choklad tidigare. Eftersom en deltagare gjorde vanlig vit chokladmousse och en deltagare provade att göra vit chokladmousse med rostad choklad, fick de chansen att provsmaka båda och kände vilken skillnad det gör både smak- och utseendemässigt att rosta chokladen.

Det blev på det hela taget en mycket trevlig söndag och jag hoppas och tror att deltagarna var lika nöjda med dagen som jag.

Kursidéer och information
För dig som är intresserad av att gå en bakningskurs håller jag privatkurser för små och stora grupper och för såväl barn som vuxna. Jag erbjuder bland annat privatkurser i moussetårtsbakning (se ovan), cupcakesbakning och dekorering (exempel på hur det kan se ut finns här, här och här), cakepops- och godisbollstillverkning (se bilder nedan), whoopie- och foodie piebakning, samt macaronsbakning (här och här finns kursbilder från whoopiekurser samt en macaronskurs). Jag håller även dekorationskurser för dem som är mer intresserade av dekorering än av själva bakningen.

För den som är intresserad av en kurs i bakning vid olika allergier eller intoleranser har jag ett gediget kursmaterial och jag håller gärna den typen av kurser också.

Gelétoppad moussetårta – kanske kan en moussetårtskurs vara en kul idé för födelsedagsfesten?

Cakepops, eller kakklubbor som de kallas på svenska, kan göras i alla möjliga färger,
former och smaker. Här syns Äppel-kanelpop, Cookiepop, Halloncurdpop,
Lingonpop samt Mangopop.

Cakepops doppade i choklad.

Upplägg och kostnad för kurserna varierar bland annat beroende på kursval, antal deltagare och vad som ska bakas. Kontakta mig gärna via mail (livsaptit@gmail.com) eller telefon (073-810 35 15) för mer information och prisuppgifter.

Om du hellre vill passa på att lära känna helt nya människor samtidigt som du bakar, vill jag tipsa om mina bakningskurser för Medborgarskolan i Gislaved och Göteborg. I vår satsar jag för första gången på bakningskurser som afterwork i Göteborg. Fredagen den 16 mars kommer vi att baka Minicupcakes och dekorera dem och fredagen den 30 mars kommer att ägnas åt Cakepopstillverkning. Båda kurserna är kortkurser som håller på i lite drygt två timmar och därmed finns det utrymme för att efter kursen trilla ut på stan och kanske lära känna sina kurskollegor lite mer.

För dig som inte kan få nog av Macarons håller jag en sådan kurs lördagen den 3 mars i Göteborg.

För Medborgarskolan i Gislaved håller jag två kurshelger. Lördagen den 24 mars håller jag min första kurs i både Whoopie pies och Foodie pies (mitt eget påhitt av matigare varianter av whoopies) och söndagen den 25 mars är det dags för Cakepops- och godisbollskurs. Lördagen den 21 april är det dags för Cupcakeskurs med dekorering och söndagen den 22 april kommer vi att baka Macarons. Mer information om kurserna och anmälan hittar ni på Medborgarskolans hemsida.

2 thoughts on “Privat moussetårtskurs och vårkurser

 1. Mim

  Hej! Jag hade anmält mig till macaronkursen i Göteborg den 3/3, men den blev inställd 😦 Kommer det komma fler tillfällen?
  Tack på förhand!

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Hej Mim!

   Ja, tyvärr var det för få anmälda för att kursen skulle bli av nu i vår, väldigt tråkigt för er tre som hade anmält er! Jag beklagar verkligen detta men det är dessvärre lite svårt att dra igång kurser ibland på vårterminerna. Jag kommer att hålla en macaronskurs i Gislaved i Småland den 22 april, så om du kan tänka dig att åka en bit finns det platser kvar på den kursen.

   Förhoppningsvis kommer jag att hålla en kurs i Macarons till hösten på Medborgarskolan, men det är naturligtvis svårt att kunna garantera att den blir av då.

   Ett annat alternativ är att gå kursen som en privatkurs. Det går till så att jag tar med mig ingredienser och övrigt material och åker hem till dig eller till ett kök du har ordnat och sedan håller jag kursen bara för dig. Om du har vänner eller bekanta som vill vara med kan ni givetvis gå ihop ett gäng så har jag en privatkurs för er. Om du tycker att detta verkar intressant får du gärna maila mig för mer information och priser, på mailadress livsaptit@gmail.com. Skriv i så fall gärna när du skulle vilja ha kursen, var och hur många deltagare ni skulle bli.

   Ha det fint så hoppas jag att vi hörs och/eller ses!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s