Nyårsdesserter för alla

Året närmar sig sitt slut och trots de sedvanliga toppar och dalar som hör till ett helt år, är jag överlag riktigt nöjd med året som har gått. Detta gäller inte minst på kursområdet där jag har haft möjlighet att hålla många roliga kurser och fått träffa härliga och duktiga kursdeltagare. Ett stort tack till alla er som har gått mina kurser och till mina kunder!

Självklart gäller detta tack även alla er som läser min blogg och som då och då lämnar en rolig, inspirerande eller uppmuntrande kommentar – ni gör mig så glad!

Jag tycker om att fira Nyårsafton med underbara vänner och god mat, och som ni förstår kan den där nyårsmenyn inte anses vara komplett förrän man har fått äta minst en mumsig dessert 🙂 Här kommer därför några recepttips för er som ännu inte har fastslagit årets sista rätt. Några av recepten passar veganer och personer med födoämnesallergier och några är anpassade för ”vanliga” allätare. Det första är en nyhet medan resten är favoriter i repris.

Jag hoppas att ni ska hitta något ni gillar och att ni får en riktigt fin avslutning på 2011. Vi ses nästa år!


Kokospannacotta brûlée med ananas
(laktos-, mjölk-, ägg-, nöt-, och glutenfri)
4 små portioner

200 ml kokosgrädde
½ dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

½ färsk ananas
(ev svartpeppar)

Gör så här:
Blanda kokosgrädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull och låt blandningen koka upp och sedan koka i ½ minut.

Häll upp blandningen i 4 små glas, exempelvis snapsglas. Låt stelna i kyl i minst 30-60 minuter.

Skär upp ananasen i små bitar och lägg upp på små tallrikar.

Ta ut pannacottan ur kylen precis före servering och strö över strösocker på toppen. Bränn av sockret med en brûléebrännare och ställ snapsglasen bredvid ananasbitarna på tallrikarna.

Strö eventuellt några korn nymalen svartpeppar över ananasen för en spännande smakbrytning.

Andra förslag:

Hallonmousse utan mjölk eller ägg.

 


Valnötsbrownies med rosa marängtopp

 

Vit choklad crème brûlée med varma bär

Kladdkaka black and white

Rosa kladdkaka med vit choklad och bär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s