Macaronskurs och Whoopie pie-kurs i Gislaved


Juligt röda sammetswhoopies med len marängfrosting.

Vi har hunnit in i mitten av december och jag vet inte riktigt hur det har gått till – tiden tycks bara försvinna i ett roligt töcken av kurser, receptframtagning och recensionsuppdrag. Helst av allt skulle jag vilja mysa och baka juliga kakor, pyssla med julpynt och dela med mig av en massa juliga tips här på bloggen. Men eftersom jag ligger lite efter med uppdateringarna av kurserna får jag ta en sak i taget. Det innebär att det här kommer ytterligare ett inlägg med bilder på mina kursdeltagares bakverk från kurser i november.

För precis en månad sedan höll jag en macaronskurs och en whoopie pie-kurs för Medborgarskolan i Gislaved. Supermysiga deltagare bidrog till en fantastiskt härlig stämning på båda kurserna och resultaten blev verkligen toppen. Här följer i vanlig kursordning en bildkavalkad av några av kursdagarnas bakverk.

Macaronskurs 12 november

Medurs från övre vänstra hörnet: Espressomacarons med espressotryffel,
pecannötsmacarons med chokladkola, citronmacarons och lakritsmacarons.

Macaronskursen bjöd på kakor med vitt skilda smaker och olika milda färgsättningar. Alla grupper lyckades få till riktigt släta och fina macarons vilket kändes roligt då macarons är lite kluriga eftersom de är så lätta att misslyckas med trots att man är noggrann och väger alla ingredienser.

Deltagarna fick prova på att göra såväl riktiga mandelmacarons som nötmacarons och ”fusk-macarons” i form av äggulemaränger med fyllning. Kan du se vilka som är vilka? 😉

Medurs från övre vänstra hörnet: Persikomacarons, Pepparkaksmacarons,
Lingonmacarons med lingontryffel och en samlingsbild med en del av dagens bakverk.

Whoopie pie-kurs 13 november.

Lingonhavrewhoopies och Pepparkaksmorotswhoopies
dekorerade med strössel och smält vit choklad.

Whoopie pies är den senaste trendkakan som få av mina deltagare har bakat innan de kommer till mina kurser vilket känns lite speciellt och roligt. Det märktes att kursdeltagarna i Gislaved gillade whoopies och att de hade skoj tillsammans när de bakade och dekorerade plåt efter plåt med kakor. Mysigare deltagare får man leta efter och de var så kreativa och duktiga att jag blev alldeles varm inombords.

Lite roligt var det att Nyhetsmorgon samma dag som kursen hölls hade besök av Leila Lindholm som bakade whoopie pies. Kursdeltagarna kunde på så vis lätt beskriva hur de hade varit på kurs och bakat sådana kakor som Leila hade bakat på TV samma morgon 🙂 .

 Syrliga och läckert gula citronwhoopies och svart-vita
blondiewhoopies med lakritsfluff.

Choklad-dumlewhoopies överst, blåbärswhoopies med giftigt mintgrön
vaniljkräm till vänster och chokladdoppade persikowhoopies till höger.

Julklappstips!

Att hålla kurser för alla underbart bakglada människor som finns ute i Sverige är hur roligt som helst tycker jag. Det enda som kan vara lika roligt är att få tillfälle att gå en kurs själv och skämma bort sig med roligt (helst ätbart ;)) pyssel en hel dag. Ett av mina bästa julklappstips är därför att ge bort en kurs i julklapp till någon du tycker om.

Vårprogrammet för de kurser jag håller för Medborgarskolan i Gislaved och Göteborg finns nu ute på Medborgarskolans hemsida och där kan man både anmäla sig och ta reda på hur man köper kurspresentkort att ge bort. 

Till våren kommer jag att hålla kurser i såväl Macarons-, Whoopie pies- & Foodie pies-, Cupcakes- och Cakepopsbakning samt ett par After work-minikurser i Minicupcakes och Cakepops. Dessutom håller jag en kostkurs vid tre tillfällen där vi kommer att gå igenom vad olika dieter innebär och vilka för- respektive nackdelar det finns med de kostinriktningar som är vanliga idag. Kika in på Medborgarskolans hemsida (Gislaved och Göteborg ) för mer information och anmälan.

Om du vill gå en skräddarsydd privatkurs tillsammans med vänner eller bekanta är du självklart varmt välkommen att maila mig (livsaptit@gmail.com) för mer information och diskussion kring kursupplägg och priser.  Jag kan även ordna med handgjorda juliga presentkort om du vill ge bort en privatkurs i julklapp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s