Whoopie Pie kurs i Göteborg 16 oktober

Whoopie Pie-kalas!

En av höstens nyheter som jag är ansvarig för på kursfronten på Medborgarskolan i Gislaved och Göteborg är kursen i Whoopie Pies. I matbloggsvärlden har Whoopie Pies bakats ett bra tag men ute i den ”riktiga” världen är det inte lika många som vet vad det är.

Jag har tidigare bloggat om dessa mumsiga kakor som smakar ungefär som cupcakes (fast i mitt fall lite mindre söta sådana…) men ser ut mer som stora mjuka macarons till formen. Det bästa med Whoopie Pies är att de går att variera både smaken på kakorna och på fyllningen i oändlighet, vilket gör att det finns gott om utrymme för variation och egen kreativitet.

Chokladwhoopie Pies – troligtvis den vanligaste varianten av dessa kakor.

I mitten av oktober hade jag en Whoopie Pie kurs i Göteborg och ett par av deltagarna hade valt att gå kursen eftersom de inte visste riktigt vad Whoopie Pies var och blev nyfikna. Jag är själv nyfiken av mig och jag blir alltid inspirerad av människor som provar på något nytt, trots att de inte vet exakt vad det är.

Basilikawhoopies med vit choklad och jordgubbar.
Ett av mina favoritwhoopierecept!

Som vanligt när jag har haft kurs blir jag imponerad över mina duktiga kursdeltagare som bakar så fina kakor. Därför vill jag givetvis gärna visa upp bakningsresultaten från kurserna här på bloggen. Ovan och nedan har jag samlat några bilder på en del av det fina som bakades under oktobers Whoopie Piekurs.

Bananwhoopie Pies med chokladmousse, dekorerade med kokosflagor.

Giftigt färgglada rödbetswhoopies med marängfrosting.
Grönt strössel ger extra flärd.

Härligt sötsyrliga Lingon-havrewhoopie Pies
med fluffig philadelphia-lingonfrosting.

Rosaglittriga Whoopie Pies. 

Underbart gyllene Nektarinwhoopie Pies med persikofluff.

Känner du dig inspirerad att gå en kurs hos mig eller vill ha mumsiga recept på Whoopie Pies? Det finns fortfarande platser kvar på min Whoopie Pie kurs i Gislaved nästa söndag (13/11). Kontakta Medborgarskolan för anmälan.

Andra kursidéer eller önskan om privatkurser i Whoopie Pies, Cake Pops, Cupcakes eller Macarons? Kontakta mig direkt (livsaptit@gmail.com, 073-810 35 15) för mer information om upplägg och priser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s