Cupcakeskurs i Gislaved 1 oktober

Supersöta rosafrostade cupcakes med kokosflagor och strössel. 

För några veckor sedan packade jag min ceriserosa vitprickiga rejäla shoppingvagn full till bredden med strössel, receptböcker, formar, tårtpapper, sockerpasta och andra dekorationstillbehör och begav mig till Gislaved i Småland. Cupcakeskurs stod på lördagens schema och efter inhandling av råvaror och en massa förberedelser på fredagen var det slutligen dags för kursen.

Sju glada tjejer i olika åldrar dök upp denna soliga och oväntat varma dag och bakade, dekorerade och pysslade så att det stod härliga till. Det är alltid lika inspirerande att ha kurs i Gislaved eftersom deltagarna undantagslöst är positiva, kreativa och trevliga. Den här gången hade vi dessutom lyckats locka till oss två trevliga Norrköpingsbor som hade bestämt sig för att ta bilen ner till Småland för att baka cupcakes ihop. Cupcakesintresset är uppenbarligen stort i hela landet men tydligen finns det inte så många som erbjuder cupcakeskurser.

Vaniljcupcake med hallonbåtsfluff* och strössel.

Cupcake med läskigt svart lakritsfluff*. Passande till Halloween kanske?

I vanlig ordning fick deltagarna arbeta i små grupper och varje grupp fick baka två olika varianter av cupcakes; en där jag hade bestämt receptet helt och hållet i förväg och en variant utifrån ett grundrecept med en rad olika förslag på smaksättningar,  frostingar och andra toppingar.  Mest höjda ögonbryn fick receptet på jordgubbscupcakes med lätt syrlig basilikafrosting. Roligt nog verkade majoriteten av deltagarna tycka att kombinationen var överraskande god.

Knepigt grönprickig frosting hör inte till vanligheterna men
basilikafrosting på jordgubbscupcakes är en riktig höjdare!

Resultatet av lördagens bakning blev en uppsjö av cupcakes i olika färger och med vitt skilda smaksättningar. Spännande, inspirerande och hur roligt som helst med andra ord! Jag har redan visat en del av det som bakades under dagen ovan, men här följer ännu fler kursbilder. 

Rosor i rosafärgad sockerpasta gjorda på två olika sätt.

Fjärilar och blommor uttagna med utstickare skapade för sockerpastadekorationer.

Chokladmockacupcakes med hallontryffel och en rad olika dekorationer.

Chokladkola/chokladgodisfluff* fungerar kanonfint som substitut till frosting.

 Rosa cupcakes – en given hit på kalaset med prinsesstema? 🙂

Cupcake med basilikafrosting som har fått en läcker chokladtopp.

Blåbärssmulcupcakes med vit chokladfrosting. Här spritsad på två olika vis.

Hallonbåtsfluff* och lakritsfluff* spritsat om vartannat
både högt och lågt. Kul lek med olika färger och smaker!

*Fluff kan göras av både chokladkola, chokladgodis och gelégodis. För att få fluff smälter man helt enkelt sitt favoritgodis i varm grädde, låter blandningen bli riktigt kall i kylen i minst 2 timmar och vispar den sedan fluffig med elvisp.

Redan nu på lördag den 23 oktober är det dags för en ny cupcakeskurs men den här gången i Göteborg. Det ska bli spännande att se vad mina deltagare åstadkommer då 🙂 

P.S. Tycker du att det verkar roligt med cupcakeskurs? Lördagens kurs är fullbokad men än finns det platser kvar till min cupcakeskurs i Göteborg den 20 november. Kontakta Medborgarskolan för anmälan och maila mig gärna om ni har några frågor. Om ni är en mindre grupp som vill lära er baka cupcakes privat anordnar jag även mindre kurser hemma hos en deltagare eller i mitt eget kök. Kontakta mig gärna för mer information på livsaptit@gmail.com D.S.

2 thoughts on “Cupcakeskurs i Gislaved 1 oktober

 1. Ki

  Wow vilka fina bilder och vad gott set ser ut! Jag skulle behöva gå en kurs, när har du vägarna förbi Australien Linda?=) Vad roligt att det går så bra för dig!

  Kram Ki

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Tack Ki, jag hade väldigt duktiga deltagare så då är det lätt att ta fina bilder 🙂

   Jag kommer gärna till Australien och har en kurs för dig någon gång 😉 . Det vore spännande att se hur det ser ut på riktigt i staden som jag i stort sett bara har sett via de härliga bilderna på din blogg. Tur att du bloggar så att jag som är nyfiken får lite uppdateringar på vad du gör och hur du har det.

   Kramar från Linda

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s