Kanelbullens dag

Tiden rusar förbi snabbt som tusan och det är redan ett helt år sedan det var Kanelbullens dag sist! Jag tycker att man ska fira alla bakverk man kan och alla ursäkter att äta en extra bulle tycker jag är godtagbara den 4:e oktober ;).

Tyvärr kommer jag inte att hinna baka några bullar i år för egen del eftersom provbakning av macarons och whoopie pies till mina kursbroschyrer står på dagens schema. En fin kollega på mitt extrajobb hade dock varit och köpt kanelbullar i morse så jag har fått en bulle idag ändå, trots att jag inte själv har bakat.

För alla er som är på jakt efter det ultimata kanelbullsreceptet dagen till ära, är mitt bästa tips att följa det här receptet som jag bloggade om förra året. Prova er fram till just er favoritkombination och stoppa gärna i både nötter, kanel och vanilj i den vanliga smör- och socker-fyllningen. Eller hoppa över nötterna helt och gör en riktigt traditionell kanelbulle.

Om ni söker mer inspiration på temat kanelbullar, tycker jag att ni bör kika in på följande sidor:

Mia Öhrn – Rolig, kreativ och hur duktig som helst är kakreceptdrottningen Mia Öhrn. Massa smarta tips och idéer för bakningsintresserade finns på hennes härliga blogg. 

Söta saker – Alltid lika inspirerande är superflitiga bloggerskan Therésia Erneborgs sida om söta saker.

Leila.se – Leila Lindholm kan det här med bakning. Ta del av hennes bästa recept på hennes relativt nya sida.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig och god Kanelbullens dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s