Våga vägra dåligt samvete-dagen 9 september

Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt. Jag kan konstatera att detta måste innebära att jag har ett helt otroligt roligt liv för så snabbt som det senaste året har gått kan jag inte påminna mig att något annat år har gått (eller har känts som det har gått). Anledningen till denna reflektion är att det imorgon är ett helt år sedan jag skrev om min egen-påhittade dag ”Våga vägra dåligt samvete-dagen”. I år firar dagen 2 år (lika gammal som bloggen och mitt företag alltså :)!) och den är precis lika högaktuell i år som förra året och året innan.

Visst hade det väl varit skönt om det där onödiga dåliga samvetet utplånades helt? Nu tycks det inte vara så och tyvärr är det väl oftast de där riktigt snälla och godhjärtade personerna som går omkring och mår dåligt och har dåligt samvete över att de känner sig otillräckliga eller över att de inte lever som de tycker att de borde.

För er som inte har läst om denna dag tidigare innebär den att alla vi som vill fira den tar chansen att under en hel dag göra precis det vi vill utan att ha ett dugg dåligt samvete över sådant vi säger, känner eller gör, eller för den delen över sådant vi INTE gör ;)! Förhoppningsvis blir det en dag fylld av en härlig känsla av välmående och trivsel som kan ge ringar på vattnet så att vi även under resten av årets dagar försöker att vara lite snällare mot oss själva. Vi förtjänar att må bra!

Ta nu chansen att vara ditt gladaste och mest lättsamma jag imorgon utan att ta hänsyn till allt som du ”borde” göra men som du egentligen inte vill. Var lite egoistisk och sätt dig själv i främsta rummet! Strunta i att dammsuga, gå bara på den där släktträffen om du verkligen vill och laga mat som du mår bra av. Eller gå på restaurang och ät det du tycker om utan att tänka på vikt eller hälsa, om det passar dig bättre. Kort sagt, lyssna på kroppen och gör det du känner för, oavsett om det innebär att gå ut och dansa och dricka drinkar, eller att stanna hemma och se på tv, måla en tavla eller göra kakdeg och äta den direkt ur bunken.

Kanske vill du helst av allt baka och äta en maffig tårta imorgon ;)?

Det viktigaste, och det jag vill säga med detta inlägg, är: Var den du vill och mår bra av att vara och be inte om ursäkt för det!

Hoppas att ni får en alldeles strålande ”Våga vägra dåligt samvete-dag”!

P.S. Om ni vill dela med er av vad ni hittade på under dagen blir jag jätteglad! Skriv i så fall gärna en kommentar under detta inlägg och berätta vad som får er att må extra bra 🙂 D.S

6 thoughts on “Våga vägra dåligt samvete-dagen 9 september

 1. Kim

  Jag köpte färsk fisk, som jag gör alldeles för sällan, lite dyrare men det gör ju inget på vägra-dåligt-samvetes-dagen, eller hur?
  God middag och några glas vin = bra fredag!

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Åh, färsk fisk är underbart! Stor skillnad mot fryst faktiskt. Det låter som om du hade en härlig fredag Kim; roligt att höra! 😀

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s