Cupcakes- och whoopie pie-kurs för möhippa 20 augusti

Rosavit cupcake med glittrigt strössel i vitt, rosa och silver samt söta små sockerpasta-blommor.

I lördags var det återigen dags att för möhippekurs i Göteborg för ett glatt gäng tjejer. Den blivande bruden (för dagen klädd i en vit spetsklänning och en rosafjunig-tiara)visade sig vara en riktig specialist på bakning och dekorering och därför bestämde sig möhippegänget (i samrådan med mig) för att låta henne prova på att baka whoopie pies medan de själva fick dekorera cupcakes.

Den här gången tog jag således med mig ingredienser till chokladwhoopie pies samt till dumlefluff, utöver de vanliga cupcakesdekorationskurs-ingredienserna. Som tur var hade dagens huvudperson aldrig gjort vare sig whoopies eller fluff tidigare men som den bakningstalang hon var blev det så klart superfina whoopies på första försöket :). Extra fina blev de när hon dekorerade kanten på kakorna med olika sorters strössel och färgat socker.

Chokladwhoopie pies med dumlefluff. Superfina!

Rosa blomsteräng

I vanlig ordning hade jag till cupcakesdekorationskursen med mig en bärfrosting och en vaniljfrosting som tjejerna fick spritsa på choklad- och vaniljcupcakes. Jag hade även med en hel del strössel och sockerpasta som de kunde göra dekorationer av för att pynta bakverken ytterligare. Jag fyller ständigt på med mer dekorationsmaterial i mina lådor och nytt för denna gång var små tuber med glitterglasyr som förgyllde flera av de fina cupcakesen i lördags 🙂 .

Cupcakes på rad i många olika finfina skepnader och stilar.

Om mitt strössellager mot förmodan hade trytit hade det dock inte varit någon katastrof i lördags eftersom den blivande bruden hade en hel kökslåda fylld med inspirerande dekorationsmaterial! Det är inte ofta jag träffar på någon med mer strössel och ”kakbling” än jag har men här träffade jag nog min överman 😉 Det är alltid lika roligt att träffa på andra baknings- och dekorationsintresserade tjejer (och killar med såklart men jag har inte träffat så många som är så inne på just kakdekorering…)

Nedan har jag samlat fler bilder från lördagens kurs samt kommenterat några av de dekoreringsidéer som tjejernas cupcakes visar prov på.

Cupcakes i långa rader.

Fjärilar- och blommor i sockerpasta, samt strössel och
mandelflagor gör underverk med vilken kaka som helst 🙂

Sockerpasta kan användas till att täcka cupcaksen när de har frostats
och därefter kan man dekorera det släta sockerpasta-lagret.
Lite text på kakorna blir både kul och annorlunda.

 

Det är lätt att göra snygga cupcakewrappers med hjälp av kanten
på tårtpapper. Matcha gärna färgen på dina cupcakewrappers
med strössel- eller frostingfärgen för en fin helhet.

Hjärtan-strössel är kalsasfint året om och inte bara på Alla hjärtans dag.
Man kommer långt med bara lite frosting och fint strössel.

Blommor, blad och mandel.

Som ni ser var det ett riktigt kreativt gäng tjejer som jag hade nöjet att träffa i lördags och  jag tycker verkligen att de kan vara mer än nöjda med de finfina bakverk de skapade. Det är alltid en fröjd att se hur mycket fint man kan göra på ett par timmar och hur olika alla cupcakes blir i slutändan.

Tycker du också att det verkar roligt att gå en cupcakesdekorationskurs? Eller är du kanske mer intresserad av att lära dig baka andra kakor och bakverk? Oavsett vilket kan jag skapa en skräddarsydd kurs för just dig! Jag har kurser för allt ifrån enstaka privatpersoner till kompis- och arbetsplatsgäng, möhippegäng, kick-offer, föreningsträffar och konferenser. Hör av dig till mig på livsaptit@gmail.com eller 073-810 35 15 så berättar jag gärna mer om mina kurser och vad jag tror kan passa dina behov.

OBS! Du har väl inte missat att jag även erbjuder ett gäng olika trevliga kurser i macarons-, cupcakes-, whoopie pie- och allergivänlig kakbakning för Medborgarskolan i Gislaved och Göteborg? Kika gärna in på deras respektive hemsidor för mer information och anmälan.

9 thoughts on “Cupcakes- och whoopie pie-kurs för möhippa 20 augusti

    1. Linda Inläggets författare

      Ja, visst blir man Kim! Det är så fantastiskt att några burkar med kakor, frosting och strössel kan bli något så fint tillsammans 🙂

      Svara
  1. Bruden

    Tack för en trevlig start på min möhippa! Whoopisarna var jättegoda, de kommer jag att göra fler gånger. Kan även tipsa om att de är goda att äta frysta, blir lite som sandwichglassen=).

    Svara
    1. Linda Inläggets författare

      Åh så roligt att höra att du tyckte att det var trevligt! Nu blev jag glad :).

      Tack för tipset! Jag måste absolut testa att äta whoopies i fryst tillstånd (jag har halva frysen full nu pga provbakning inför mina kurser så det här kan bli farligt… ;))

      Hoppas att resten av möhippan blev riktigt lyckad och att bröllopet blir precis som ni vill ha det.

      Svara
  2. Eleonore

    Vilken härlig möhippe-grej! Kul att du träffade din överman var gäller dekorationer 😀 Gillar verkligen idéen där man använder kanten av tårtpapper till wrappings av cupcakesen!

    Svara
    1. Linda Inläggets författare

      Ja, det där med tårtpapperskant som cupcakewrappers är verkligen ett kanonlätt sätt att få det snyggt 🙂 Kul att du gillar min idé med cupcakesdekorationskurs på möhippa!

      Svara
  3. Giulia

    Åh så gotttttttttt!!!! jag älskar att baka cupcakes dock har jag svårt att hitta ett bra sätt att få frostingen vad ska man säga stel/hård, den bara smälter! har du någo bra tips :D:D:D:D

    Svara
    1. Linda Inläggets författare

      Hej Giulia!

      Det är lite svårt att svara på vad som är fel med frostingen eftersom jag inte vet vad du har för recept. Min erfarenhet av frosting med florsocker, philadelphia och smör (vilket är den vanligaste frostingen i många recept) är att den lätt blir rinnig och kräver enorma mängder florsocker. Jag tycker inte att sådana frostingar är särskilt goda (och dessutom är de som sagt svåra att få snygga) så därför brukar jag göra frosting efter det här receptet vilket brukar fungera jättebra och ger fast och stabil frosting: https://livsaptit.wordpress.com/2010/06/01/brollopscupcakes/

      Kom bara ihåg att cupcakes behöver förvaras kallt för att frostingen ska hålla sig snygg. Ett annat tips är frosting på philadelphiaost och vit choklad: Smält 200g vit choklad och rör ner 200 g philadelphiaost i den något avsvalnade smälta chokladen. Rör samman ingredienserna till en slät massa. Låt svalna i kyl och spritsa sedan på cupcakes. Denna frosting blir både fast och god.

      Lycka till med ditt fortsatta bakande :)!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s