Bloggen 2 år och TÄVLING!

Himmel i havet. Skärhamn, Tjörn.

Jag har gått in i semesterläge och håller mig för närvarande för det mesta så långt från datorn jag kan. När man är bortrest är det inte så svårt att lyckas med det och när bredbandet envisas med att krångla när man väl kommer hem är det ännu lättare.

Medan jag har haft huvudet upptaget av semester har mitt företag och bloggen hunnit fylla 2 år. Grattis till Livsaptit! Det känns tokigt att tiden har gått så fort men tokigt på ett roligt vis eftersom både bloggandet och företagandet är så roligt!

Genom bloggen har jag haft turen att komma i kontakt med andra matintresserade glada människor, och sedan någon månad tillbaka är jag med i ett matbloggsnätverk för matbloggare i Göteborg. Via det nätverket har jag kommit i kontakt med bloggaren Michael Krantz som i sommar har gett ut en egen kokbok, ”Mat under bar himmel”.

Boken innehåller en mängd fina recept på mat, kakor och annat gott som passar ypperligt att äta utomhus året runt. Fullspäckad med fina bilder och smarta äta-ute-tips bjuder denna bok på inspirerande läsning i hängmattan så här i semestertider.

Frukostpicknick låter väl som en alldeles strålande idé?

Spännande och tokrolig Kossekaka är ett av bokens fina recept.

Ett av bokens många äta-ute-tips och underbar bild på höst-picknick.

Lagom till Livsaptits födelsedag har snälla Michael nu gett mig chansen att lotta ut ett exemplar av denna fina bok till någon av er bloggläsare!

Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att lämna en kommentar till det här inlägget där du berättar om ditt bästa picknicktips. Du behöver inte ha en egen matblogg för att delta i tävlingen men kom ihåg att lämna din mailadress i fältet för e-post ovanför kommmentarsrutan (detta visas inte för övriga läsare av bloggen) så att jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen pågår fram till den 10 augusti och vinnaren annonseras här på bloggen och på Livsaptits Facebook-sida några dagar efter.

Jag ser fram emot att få läsa många spännande picknick-tips!

6 thoughts on “Bloggen 2 år och TÄVLING!

 1. Mia

  Bästa pick-nick ska man ha med familj och vänner på en grön äng och strålande sol.
  I korgen ska det finnas pinn korv till barnen. och till det vuxna kyckling warp, dricka till barnen är jordgubbs saft och till de vuxna is kall bubbel rosè . Bättre kan det inte bli.

  Svara
 2. Ena

  Ett fint picknick-minne som jag skaffade mig nyligen var när jag och M tog cyklarna genom majorna bort till klippan där vi bredde ut filten och satte oss precis vid vattnet. Solen lyste för fullt och i väskan hade vi med oss spenat-och fetaostpaj med fetaostmuffins till. Det va en riktigt härlig picknick!

  Svara
 3. Sofia

  Mitt tips är att hålla till någonstans där man har tillgång till en eldbrasa, det både förhöjer och förenklar picknicken! Vad jag då tycker man bör ha med i sin ryggsäck (Ja, ytterligare ett tips. Packa i ryggsäck istället, korgen blir inte bra för ryggen ifall man skall gå långt) är: En tjock och någorlunda vattentålig filt, mixerstav, stora plastmuggar, tändstickor, mjölk (runt kylklammar) och en marschmallowspåse! Mer behövs inte.
  För väl framme får barn -eller varför inte också de vuxna- springa i skogen och söka efter bär och långa pinnar. När alla skaffat sig två handfulla nävar bär så kan man mixa dessa med mjölken och bjuda på sommarfräscha smoothies! Långa men stabila pinnar är perfekt att trä marschmallosen på innan man grillar dem över den öppna elden! Sittandes på filten njuter man av detta och leker klapplekar alternativt bara pratar och har det trevligt.

  Svara
 4. Elin & Fo

  En svensk sommar är en sommar med mycket varierande väderlek. För att muntra upp en regnig dag kan man ha en inomhuspicknick istället med filt på golvet, tända värmeljus, kallt vitt vin och färska skaldjur =) Gärna med finfina flickor! =)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s