Cupcake STHLM

För ett par veckor sedan tillbringade jag två dagar i Stockholm tillsammans med fina vänner. På agendan stod konsertbesök i Globen samt en dag av shopping och allmän semesteryra i huvudstaden.  Som den baknings- och kakgalning jag är var jag självklart tvungen att titta förbi några av de caféer jag har hört talas om via stockholmska matbloggar.

Alla cupcakes på rad och med stora versioner av cupcaksen på översta
hyllan och små minivarianter av samma smaker direkt under.

Ett av de caféer vi besökte var Cupcake STHLM som ligger på Sankt Eriksgatan 83 på Norrmalm i Stockholm. Det mysiga lilla caféet har inte många sittplatser men nu på sommaren stod det ett gäng med bord och stolar precis utanför som gav mer plats för besökare som inte bara vill plocka med sig en kartong cupcakes hem.

Det första man ser när man kommer in genom dörren på Cupcake STHLM är en lång rad med olika färgglada och härliga cupcakes. Här finns cupcakes i en uppsjö av spännande smakkombinationer och med roliga namn som Fäbojäntan, Babar och Michelle Obama.

Till min glädje var dessa cupcakes helt befriade från sockerpastadekorationer som för all del kan vara söta och ibland roliga att göra men som sällan eller aldrig bidrar till något extra i smakväg. Faktum är att ägarna av Cupcake STHLM, Martin och Mikael, verkligen tycks ha lagt fokus på smak och kavalitet på sina cupcakes.

Några av de spännande cupcakesen som fanns och beskrivningar över deras innehåll.

Frostingen är enkelt påspritsad och formarna på cupcakesen är vanliga vita amerikanska muffinsformar, men det är också två saker jag ser som stora plus här. Personligen tycker jag att det mest känns som om man blir lurad om cupcakes har en tjusig form och avancerade dekorationer och de sedan smakar som en trist variant av sockerkaka…

Jag provade två olika minicupcakes (om man  inte är i Stockholm så ofta får man passa på att njuta dubbelt när man väl är där 😉 ), en Rocky road cupcake och en Babar cupcake med smak av rabarber och vanilj.

Båda varianterna var goda med ljuvligt krämiga och ändå luftiga frostingar. Min favorit blev dock den med rabarbersmak, vilket beror på att jag älskar rabarber och denna hade rabarber i både frostingen och i själva kakan. Min Rocky road cupcake var saftig men jag hade nog önskat lite kraftigare chokladsmak just här eftersom den kändes lite ”blek” på något vis… Men det kanske beror på att jag är en riktig chokladfantast som tycker att när det gäller choklad kan det aldrig bli för mycket 😉

Jag håller tummarna för att killarna på Cupcake STHLM väljer att expandera och öppnar en filialbutik i Göteborg inom kort – här finns på tok för få ställen med cupcakes!

4 thoughts on “Cupcake STHLM

  1. Linda Inläggets författare

   Ja, det tycker jag att du ska göra Martina! Det är roligt att se så många olika sorters cupcakes på en gång 🙂

   Svara
 1. charlotta

  Åh, vad kul! Jag har läst om Sthlm Cupcake en masse men det har aldrig blivit ett besök när jag varit i Stockholm. Nu MÅSTE jag definitivt gå dit nästa gång jag är där.

  Trevlig helg!

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Det tycker jag låter som en bra idé Charlotta 🙂

   Trevlig helg på dig med, trots regnet…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s