Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två

Nu i början av maj höll jag möhippekurs nummer två i cupcakesdekorering. Den här gången fanns den glada blivande bruden och hennes trevliga vänner ute i Eklanda. Eftersom bruden hade rötter i Tyskland var det en spännande möhippa där svenska, engelska och tyska varvades hejvilt.  Jag kan inte många ord på tyska (jag valde att läsa franska, spanska och latin på gymnasiet men inte tyska) och därför fick de långväga gästerna det jag sa tolkat till tyska av sina svenska vänner. (Jag är i och för sig ganska osäker på hur jag skulle ha  lyckats förklara det här med spritsning, cupcakes och strössel på franska eller spanska, men det kan vara skönt ibland att skylla på att man inte kan språket 😉 ).

Nedan följer lite bilder från cupcakeskursen jag höll för möhippegänget:

Cupcakes, jordgubbar och bubbel – receptet för en lyckad möhippa? 😉

Spetskantade cupcakes med helt olika utseende trots gemensam färgskala.

Kärleksfull cupcake.

Önskemålet från möhippegänget var att cupcakesen gärna fick följa det rosa och lila temat som de hade valt för möhippan. Följaktligen fick de både rosa hallonfrosting och lila blåbärsfrosting till sina choklad och vaniljcupcakes, samt vanlig vit vaniljfrosting gjord på italiensk maräng, smör och äkta vanilj.

Rosa-lila-vit cupcakekavalkad upplivad med några gröna cupcakewrappers.

Ännu fler cupcakes…

Till skillnad från förra möhippan valde det här gängets deltagare att använda tårtpappret jag hade med mig att dekorera formarna/kanterna av cupcakesen med. Om man klipper loss den spetsiga kanten på helt vanligt tårtpapper är det nämligen lätt som en plätt att fixa finfina cupcakewrappers som förgyller vilken cupcake som helst. I takt med att det har blivit mer och mer populärt att baka och dekorera sina kakor har det även blivit lättare att hitta fina tårtpapper i olika affärer. De papper jag hade med mig till möhipporna var köpta på Lagerhaus, Panduro och i en helt vanlig mataffär (de flesta mataffärer har riktigt snygga tårtpapper i vitt).

 

Strössel, choklad och jordgubbar.

 Lite frosting, lite smält choklad och lite egenfärgat blått pärlsocker.
Ibland blir det både snyggare och godare med lite mindre frosting på cupcakes.

 

Rosa sockerpastarosor gör sig fint ihop med vit frosting och grönt tårtpapper.

Liksom möhippegänget veckan innan blev även dessa tjejer själva imponerade över hur fina cupcakes de lyckades knåpa ihop. Den enda som inte var det minsta förvånad var jag själv; oavsett om det är vuxna, barn, kreativa eller påstått helt okreativa kursdeltagare som får uppgiften att dekorera cupcakes blir det nästan alltid jättebra. I början är de flesta lite skakiga på handen och att spritsa kan man behöva öva en del på innan det blir proffsigt, men om man har 3-4 cupcakes att dekorera brukar minst hälften av dem bli kanonfina.

Sockerpasta-fjärilar, blommor, jordgubbar och mini-marshmallows
– bara fantasin sätter gränserna för hur och med vad man kan dekorera.

Lila, vitt och lite silver är en stilig kombination.

 I början av kursen när jag förklarade vad som skulle göras blev tjejerna lättade över att höra att jag gärna ville ta kort på deras cupcakes men att de inte själva behövde ställa upp på bild. När kursens 2 timmar var slut var allihop så nöjda med resultatet att de ville vara med på bild hela gänget! Det behöver väl knappast sägas att jag har kul när jag jobbar? 🙂

 

 

Alla glada tjejer från möhippan tillsammans med sina cupcakes.

Om du också skulle vilja gå en baknings- och/eller dekorationskurs är du varmt välkommen att kontakta mig för mer information. Fler inlägg med bilder från mina tidigare baknings- och dekorationskurser för just cupcakes finns bland annat här, här, härhär, här och här (det har hunnit bli en hel del kurser de senaste åren 🙂 ).

 Superromantiskt med rosa frosting, små rosor, silverströssel och tunna mandelspån.

Inom kort planerar jag att ha en liten cupcakesdekorationskurs steg för steg här på bloggen.  Missa inte den om du gillar att baka och dekorera!

Du har väl inte missat att Livsaptit även finns på Facebook och Twitter? För att enkelt hålla koll på när jag bloggar om något nytt får ni gärna gå in och ”gilla” Livsaptit på Facebook eller följa mina tweets på Twitter. Annars kan ni självklart kika in här på bloggen med jämna mellanrum som vanligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s