Cupcakesdekorationskurs för möhippa

Vårigt och enkelt snyggt med vitskimrande och rosa kulor 🙂

Nu äntligen kommer här ett nytt inlägg!

Att vara sjuk är inget jag är särskilt van vid så de senaste veckorna har känts extremt konstiga för mig på många sätt. En sak som jag har upptäckt är att när feber och värk följs av ett par dagar av friskhet innan man får hosta och feber på nytt knappast leder till särskilt många blogginlägg. Nu är jag dock på bättringsvägen igen och tänkte därför passa på att visa upp lite bilder från en Cupcakesdekorationskurs jag hade för en möhippa i lördags (som tur var slapp jag feber och annat otrevligt över helgen).

Färgglada och kreativt dekorerade cupcakes på färgglad fågelbricka.

I lördags packade jag ihop ett trettiotal choklad- och vaniljcupcakes, två färdigvispade frostingar (en vit vaniljfrosting med italiensk maräng, vanilj och smör och en rosa hallonfrosting med philadelphiaost, grädde, vaniljsocker och hallon), sockerpasta, choklad och annat dekorationsmaterial och begav mig hem till en av tjejerna som anordnade möhippan. Under drygt 1 ½ timme dekorerade sex glada och kanontrevliga tjejer cupcakes med sådan koncentration,  intensitet och kreativitet att det var en ren fröjd att se.

Effektfull chokladdekoration på chokladcupcake med hallonfrosting…

… som blir lika snygg med dekorationer i vit choklad!

Jag tycker alltid att det är lika roligt att se hur olika dekorationer de jag håller kurs för får ihop och hur mycket utseendet på cupcakesen varierar trots att alla utgår från samma material. Dessutom blir jag så glad när personer som själva påstår att de inte är så bra på pyssliga saker som dekorationer och sådant lyckas skapa fantastiska kreationer. Deltagarna i lördags verkade stolta över sina bakverk och det tycker jag att de hade all anledning att vara!

Rosa och vitt men ändå så olika och så fint!

En sak som jag finner fascinerande är att de flesta som smakar på mina cupcakes och på frostingarna jag gör till kurserna blir förvånade över att det faktiskt är gott (!).  Jag misstänker att en av orsakerna till deras förvåning är att de tidigare har ätit cupcakes som görs på vanlig sockerkakssmet, vilket jag tycker ger torra och tråkiga cupcakes. Cupcakes ska vara saftiga och lite tyngre med fyllig smak!

En annan orsak till förvåningen är troligtvis att jag envist vägrar att göra vanlig philadelphiaost- och florsockerfrosting eftersom jag tycker att det bara blir sötsliskigt. Sådana frostingar brukar innehålla ungefär ½-1 dl philadelphiaost och ca 3 dl florsocker för att få en bra konsistens, och om man blandar ner lite bär för färg och smaksättning behövs oftast ännu mer socker.

Jag säger absolut inte att det är något fel på den typen av frosting (troligtvis är den bra mycket mer amerikansk än mina frostingar). Personligen föredrar jag dock frosting med fylligare smak där syran från philadelphiaosten får komma fram, där bärens smak känns tydligt och där konsistensen är len och krämig istället för florsockerstinn. Hittills har jag nästan aldrig stött på någon kursdeltagare som hellre vill ha den sockriga varianten på frosting men smaken är som bekant delad. Jag tycker att alla får göra som de vill för det gör jag 😉 .

Här följer fler bilder på cupcakes gjorda av de duktiga tjejerna på möhippan i lördags: 

 

Lite färgat socker ger extra flärd till vilka cupcakes som helst.

 

Blommiga cupcakes kan se ut på många olika sätt.

 

Om man råkar ha ett våningsfat hemma är det idealiskt
att visa upp alla sina vackra cupcakes på det…

… och har man flera får man plats med många cupcakes :)!

 

Snygga cupcakes oavsett om man ser dem från sidan eller ovanifrån.

 

Om du också är sugen på att ha cupcakesdekorationskurs tillsammans med ett gäng vänner eller arbetskollegor hjälper jag gärna till! Jag utformar kurserna efter mina kunders önskemål. Kontakta mig för mer information och prisuppgifter.

3 thoughts on “Cupcakesdekorationskurs för möhippa

 1. Martina

  Hejsan!
  Tack för ett roligt inlägg och jag undrade om du hade lust att berätta vad de är för recept du använder till dina frostingar? Jag använder oftast ett med philadelphiaost och florsocker som du prata om och de skulle vara kul att prova på något nytt 🙂

  Mvh Martina

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Hej Martina!

   Kul att höra att du tyckte om inlägget! Det frostingrecept jag använder mest är detta: https://livsaptit.wordpress.com/2010/03/31/paskcupcakes/. Om jag vill ha en lite fluffigare frosting med mindre philadelphiaost brukar jag ibland ta hälften så mycket cream cheese och dubbelt så mycket grädde som i receptet.

   Till en dubbel sats frosting brukar jag röra ner 225 gram bär; på just den här kursen använde jag mig av hallon. Receptet på min frosting med italiensk maräng kommer att dyka upp på bloggen framöver så håll utkik 🙂

   Ha det fint!

   Linda

   Svara
 2. Ping: Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s