Cupcakeskurs för Medborgarskolan i Göteborg

Stiliga cupcakes på rad i slutet av min Cupcakes- och bakelsekurs förra lördagen.

Med solen strålande från en klarblå himmel är det lätt att längta ut om man sitter på jobbet; i synnerhet om arbetsdagen råkar vara en lördag. Förra lördagen tyckte jag dock inte alls att det kändes motigt att jobba eftersom det återigen var dags för mig att hålla cupcakeskurs i Medborgarskolans regi i Göteborg. Klockan 10 anlände 8 glada tjejer i olika åldrar redo att baka och dekorera så att det rykte fram till klockan 16 på eftermiddagen.

Som vanligt delades deltagarna in i grupper om två personer och sedan fick alla baka efter olika recept till att börja med. Steg två var att baka en enkel rulltårtsbotten som senare skulle förvandlas till bakelser. Steg tre under kursen var att baka en cupcake utifrån ett grundrecept som kunde varieras på en rad olika sätt. Till sin hjälp för att komma på goda smakkombinationer skrev jag upp ett gäng ”smakkompisar” på tavlan; alltså olika smaker som blir goda tillsammans. Om någon är nyfiken på hur den listan såg ut har jag bloggat om det tidigare, du hittar det  inlägget här.

Kursdeltagarna var otroligt kreativa och duktiga och jag blir alltid lika fascinerad över hur många olika varianter man kan få på cupcakes trots att grundreceptet är detsamma och alla deltagarna kan använda sig av precis samma ingredienser.

Här följer en liten bildkavalkad över några av de skapelser som såg dagens ljus förra lördagen:

I brist på muffinsplåtar fungerar det utmärkt att använda
fristående metallformar som stöd för pappersformarna.

 

Vackert redan före gräddning…

 

Hallon- och vit chokladtryffel fungerar utmärkt att spritsa
i blomliknande mönster på cupcakes…

 

… men det blir även riktigt fint att spritsa ut den som här.

 

Blommande rosa chokladcupcakes.

 

Läckra bakelser med nutella och hackade hasselnötter.

 

Nötter och mini-marschmallows gör sig fint som
enda dekorationer på denna blåbärsbakelse.

 

Semle-cupcakes under tillverkning.

 

Vårigt blomströsselprydd cupcake sken ikapp med solen.
Cupcake-wrappers av illgrönt tårtpapper blir pricken över i.

 

Effektfulla chokladdekorationer passar kanonbra
till jordgubbar och rosafärgad grädde.

 

Ljusgrön blomspritsad frosting utgör en perfekt bakgrund till
de söta bina i gulfärgad sockerpasta med vingar av mandelspån.

 

Kakbollar täckta med vit choklad. Om inte kakan/cupcaksen blir som man tänkt sig
går det jättebra att mosa ner den/dem, blanda med frosting och forma till bollar,
som sedan doppas i smält choklad.

 

Florsockersnöiga bärcupcakes med vaniljkräm.

 

Gräddfluffiga bakelser. Den stiligt spritsade grädden
gör hela skillnaden mot en ”vanlig” gräddbakelse.

Flammande chokladtungor – hur snyggt som helst!

Tycker du att det verkar roligt att lära sig att baka och/eller dekorera cupcakes och skulle vilja gå en kurs hos mig? Jag skapar kurser såväl för Medborgarskolan som för kompis- och möhippegäng och kollegor på arbetsplatser som vill hitta på något annorlunda tillsammans. Kontakta mig gärna för mer information via mail (livsaptit@gmail.com) eller telefon (073-810 35 15)

3 thoughts on “Cupcakeskurs för Medborgarskolan i Göteborg

  1. Kim

    Hej Linda!
    Så fina de blev, gillar speciellt den med jordgubbar, rosa grädde och chokladdekorationer. Jag var som du kanske minns på din kurs i höstas, och det är så kul att se hur olika alla cupcakes kan bli!

    Svara
  2. Linda Inläggets författare

    Hej Kim!

    Självklart minns jag dig och jag kikar regelbundet in på din blogg och inspireras 🙂 .

    Även om man är lite påhittig själv tycker jag liksom du att det är så roligt att se hur många olika varianter av cupcakes man kan få till En väldigt rolig sak med att vara kursledare är ju att jag lär mig saker också!

    Svara
  3. Ping: Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s