Passion för Mat 2011

Förra helgen var det dags för den årliga matmässan Passion för Mat i Eriksbergshallen här i Göteborg. Jag besökte mässan på fredagen och gick, precis som tidigare år, därifrån mätt och glad.

En hel del kändes igen från tidigare års mässor men det fanns även några nya inslag som kändes roliga. Jag som är från Småland blev förstås lite extra förtjust i att det fanns ett eget hörn på mässan med matföretag från just Småland (och Öland) som visade upp och sålde sina varor. Där fanns bland annat en försäljare från företaget Stellas ostkaka vars ostkaka var riktigt god, i synnerhet om man jämför med den ostkaka som man kan köpa i vanliga butiker. Där fanns också en dam från Öland som sålde god och krämig getost från det egna mejeriet Hagelstads Gårdsmejeri.

En annan nyhet i Smålands-/Ölandshörnet på årets mässa var en utställare som producerar och säljer Bönchips med olika smaker. Jag har aldrig förstått mig på det här med friterad mat och friterade snacks (jag är ett kakmonster men tycker inte alls om friterade saker) men till och med jag tyckte att de här chipsen var helt okej. Dessutom är det lite häftigt att kunna göra chips av gamla hederliga bruna bönor.

Lite kändisar kan man ha turen att få syn på under mässan; i år passade jag på att fånga kockarna Leif Mannerström och Robert Maglia på bild när de satt och signerade sina böcker.

Sverigeskafferiets monter var en av de vackraste på hela mässan. Inlagda apelsiner samsades med fina flaskor med goda oljor, balsamvinäger och olika såser.

Två andra färgklickar var dels en chokladmonter som hade tryfflar inslagna i glasiga papper i alla möjliga färger, samt en monter där de sålde härligt färgsprakande lemonad.

Det finns en negativ sak med Passion för Mat och det är att där finns så mycket mat att smaka och lukta på att mina smaklökar nästan blir lite avtrubbade till slut. Detta leder till att jag oftast går därifrån utan att köpa med mig något alls. Ett par dagar senare inser man att det hade varit lite trevligt om man hade fått med sig något av allt det goda hem men då är det lite för sent. Eftersom jag brukar fotografera en hel del från mässorna brukar det gå ganska bra att se vad favoriterna hette och sedan leta upp dem i någon butik i Göteborg.

Var ni på Passion för Mat och hittade ni några favoriter bland årets utställare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s