Provsmakat: Kexchoklad med blåbärssmak

För närvarande är det lite rörigt hemma hos mig på grund av att jag flyttar till en ny lägenhet till helgen och därför lagas det inte särskilt spännande mat här just nu. Det blir mest olika former av wok med bla kyckling och savoykål, ugnsrostade rotfrukter och grönsaker samt matiga smörgåsar på valnöts- och äppelbröd med avocado, skinka och bladspenat. Visserligen är detta god och riktigt bra vardagsmat men just nu får de inte vara med här.

Lite mer spännande är den nya sortens Kexchoklad med blåbärssmak som jag provsmakade för första gången i förra veckan (det blir en del chokladätande nu i flyttstöket…).

Det ska erkännas att jag inte är något fan av just Kexchoklad; det är lite för mycket kex och lite för lite choklad för min smak. När det gäller just den här nya varianten med blåbärssmak tycker jag dock att Cloetta har gjort ett ganska bra jobb. Blåbärssmaken är tydlig (om än lite mer syntetisk än smaken av riktiga blåbär) och gifter sig fint med mjölkchokladen. Blåbärssmaken tar således inte över helt utan det känns som om man äter vanlig Kexchoklad med en extra smakdimension. Det enda som känns tråkigt med denna blåbärssmakande chokladkaka är att den inte innehåller minsta lilla spår av riktiga blåbär. Jag tror att små bitar av torkade blåbär hade lyft kakan flera snäpp och dessutom misstänker jag att det hade gått hem bättre hos många om man åtminstone hade kunnat se på innehållsförteckningen att produkten innehåller  riktiga blåbär.

När det gäller utseendet på chokladkakorna tycker jag att de blåa hörnen på förpackningarna ger ett lyft till de traditionellt gul-orangea chokladomslagen och blåbären som finns ”utslängda” på omslagen känns som en kul detalj. Chokladen finns i både 39 grams kakor och i små styckförpackade kakor i en påse på 156 gram.

Om man gillar Kexchoklad eller bara vill testa något nytt på chokladmarknaden kan denna nya Kexchoklad med blåbärssmak vara lite kul att testa. Kexchokladen finns i butik från och med vecka 6 men försäljningen har redan smygstartat på Statoil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s