Cupcakesdekoreringskurs

Det händer mycket just nu och med en flytt på gång i början av februari och nya recept att experimentera fram till vårens kurser har det blivit lite dåligt med bloggtid de senaste veckorna. Jag hoppas att ni som kikar in här då och då har överseende med detta eftersom jag har många inlägg i huvudet som bara väntar på att få dyka upp här 🙂 .

Ett av de jobb jag har varit ute på på sistone var en kurs i cupcakesdekorering på ett företag här i Göteborg i förra veckan. 16 glada arbetskompisar ägnade drygt 1,5 timme åt att dekorera cupcakes med frosting, choklad, sockerpasta och olika sorters strössel.

En rosig cupcake från förra veckans kurs.

Som vanligt när jag håller den här typen av kurser tog jag med mig färdiga cupcakes och frostingar samt de tillbehör som kunde tänkas behövas. Just till den här kursen föll valet på vanilj- respektive chokladcupcakes, en vit vaniljfrosting och en rosa hallon- och philadelphiafrosting.

Nytt för den här kursen var att jag även visade hur man kan göra snygga cupcakewrappers av den spetsduksliknande kanten på helt vanligt tårtpapper.  Det märktes att idén gick hem hos kursdeltagarna för det var många som provade att använda tårtpappret på olika sätt 🙂 .

Tillverkning av en cupcakewrapper.


Ett annat dekorativt sätt att använda tårtpappret på.

När kurskvällen var till ända var det nog inte bara jag som förvånades över kreativiteten bland kollegorna och över vilka fantasifulla och fina cupcakes de hade åstadkommit, trots att alla hade precis samma material att utgå ifrån. Här följer lite fler bilder från kvällen.

Dekoration pågår. Enkelt och snyggt med lavendelblått mot vitt.

Snöig stjärncupcake.

Cupcakekavalkad del 1.

 Cupcakekavalkad del 2.

Tycker du att det här ser roligt ut? Kanske har även du några kollegor, kompisar eller vänner i en förening där du är med som skulle gilla att gå en liknande kurs ihop med dig? Jag anordnar såväl baknings- som enbart dekoreringskurser för både cupcakes och tårtor och självklart anpassar jag kurserna efter era önskemål! Kontakta mig gärna för mer information antingen på telefon 073-338 16 20 eller via mail livsaptit@gmail.com

Sockersöt cupcake med rosa fluff och pärlströssel.

3 thoughts on “Cupcakesdekoreringskurs

  1. Ping: Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s