Kostråd för gravida och ammande

I julbordstider som dessa kan den som är gravid eller ammar kanske ibland bli lite fundersam över vad som är okej att äta och vad som bör undvikas. Det gäller i synnerhet olika sorters fiskrätter där den som är gravid kan behöva tänka efter en del. Kostråd för kvinnor som är gravida eller ammar finns sedan länge på Livsmedelsverkets hemsida (här finns de som riktar sig till gravida och här finns de för mammor som ammar). Här kan man även beställa hem broschyrer med kostråd för såväl gravida, ammande, barn och vuxna.

Sedan i slutet av november har Livsmedelsverket startat upp en ny tjänst på temat kostråd för gravida och ammande. Genom att skicka ett sms med orden ”gravid” respektive ”ammande” till nummer 72 700, får man direkt till mobilen en guide över vilka sorters fisk (och ost för gravida) som man kan äta och vad man bör avstå från om man ammar eller är gravid. Sms:et kostar 3 kronor vilket är uteslutande operatörskostnader.

Livsmedelsverket har även börjat synas mer på Facebook och även den som saknar Facebook-konto kan gå in och läsa olika frågor och svar på vad som är okej att äta om man är gravid eller ammar. För att ställa egna frågor behöver du dock ha ett Facebookkonto. Livsmedelsverkets Facebooksida hittar du här

Om du är intresserad av att läsa nyheten om SLV:s kostråd på Facebook och via mobilen, hittar du nyhetsartikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s