Underbar kantarell- och kycklingwok

December är här och tiden tycks gå snabbare än någonsin. De flesta av julklappsinköpen har redan gjorts och mitt fokus har legat på jobb, studier och glöggmys med fina vänner på sistone. Eftersom december är en riktig godismånad misstänker jag att jag inte kommer att kunna låta bli att skriva om en massa smaskiga sötsaker. Efter en helg med såväl pepparkakor, saffransbullar och godis kände jag dock idag att jag var i ett akut behov av grönsaker, mycket grönsaker. I och för sig äter jag mycket grönsaker varje dag, men ibland blir det mindre än annars. Jag tycker så mycket om grönsaker i alla de former och envisas med att de som inte gillar grönsaker helt enkelt inte har lyckats hitta sin sort eller sin tillagningsmetod.

När mitt grönsakssug sätter in gör jag oftast någon form av wok. Det bästa med det är att man kan blanda i precis vad som helst som man råkar ha hemma. Beroende på vilka kryddor man använder får woken helt olika karaktär, även om man ofta använder samma råvaror.

Tidigare i veckan hade jag turen att springa på riktigt billiga och fina trattkantareller. Tillsammans med min kompis Frida komponerade jag en riktigt mumsig kycklingwok med nudlar, kycklingfilé, svamp och ruccola.  Detta är inte alls julig mat men det är också det som är meningen. Mitt bland julbordens skinka, köttbullar, korvar och syltor finns det inget bättre att bryta av med en än riktigt grönsaksstinn wok 🙂

Höstig kantarell- och kycklingwok
2 portioner

2 st kycklingfiléer
2 portioner äggnudlar
1 stor morot
2 nävar trattkantareller
6 stora champinjoner
1 näve sugarsnaps
2 tsk soya
50 g ruccola
20 cashewnötter
Torkad timjan
Salt och peppar

Gör så här:
Skala och slanta morötterna. Rensa trattkantarellerna och skiva champinjonerna. Dela sockerärtorna på mitten. Skölj ruccolan.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär kycklingfiléeerna i bitar. Hetta upp lite olja i en wokpanna. Stek trattkantarellerna tills de har fått lite färg. Salta svampen. Tag upp trattkantarellerna och stek champinjonerna på samma sätt. Lägg upp dem bredvid trattkantarellerna.

Stek kycklingfilén i olja. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt morötterna och svampen. Stek tills morötterna har börjat mjukna något.

Blanda woken med kokta nudlar, sugarsnaps, ruccola och cashewnötter. Rör ner soyan i woken.  Smaka av med peppar och timjan och servera genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s