Cupcakes- och bakelsekurs i Göteborg

I lördags var det dags för Cupcakes- och bakelsekurs för Medborgarskolan i Göteborg. En nätt liten grupp på fyra tjejer kom och bakade och visade prov på stor kreativitet när det gällde såväl smaksättning som dekorering.

Eftersom vi var så få bildade vi endast två grupper där den ena gruppen började med att baka chokladmockacupcakes med vit choklad- och hallontryffel, medan den andra gruppen bakade björnbärscupcakes med vaniljsmul och vit chokladfrosting.

De efterföljande cupcakessorterna som bakades hade ett och samma recept som grund som grupperna fick variera med de ingredienser som fanns att tillgå. Den ena gruppen gjorde chokladcupcakes med två sorters choklad och banan, och den andra gruppen bakade också chokladcupcakes men med vit choklad, ljus choklad och blåbär.

Sedan var det dags för bakelserna där grupperna fick börja med att baka varsin rulltårtsbotten som de sedan fick skära ut bitar ur och göra bakelser. Fyllningarna i bakelserna blev bland annat vit choklad- och hallontryffel, nutella, grädde och bär.  Alla deltagare valde att använda sig av de plastkoppar jag tagit med för ändamålet, och trots att botten och formar var likadana för alla, lyckades de skapa helt olika bakelser.

Efter allt bakande var det dags för dekorering. Jag visade hur man gör egen sockerpasta och tjejerna dekorerade sedan sina bakverk genom att spritsa frosting och grädde som toppades med ringlad choklad, strössel och sockerpastafigurer.

Kursdagen var totalt sett mycket lyckad och som vanligt lärde jag mig en del av deltagarna under dagen, vilket alltid är roligt 🙂 Jag hoppas och tror att deltagarna trivdes med kursen och att de kommer att baka mer cupcakes hemma hädanefter.

3 thoughts on “Cupcakes- och bakelsekurs i Göteborg

  1. Linda Inläggets författare

   Hej Kim!

   Så roligt att få ta del av ditt blogginlägg från kursen! Jag kunde konstatera att du var en bättre fotograf än jag och det var roligt att se att dina bilder gjorde bakverken mer rättvisa.

   Jag kommer garanterat att kika in på din fina och roliga blogg igen =)

   Ha det fint!

   Linda

   Svara
 1. Ping: Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s