Tårtbakningskurs i Gislaved

I söndags bakades det tårtor för fullt i ett av hemkunskapsköken på Lundåkerskolan i Gislaved. 11 glada deltagare från Gislaved, Smålandsstenar och Reftele samt långväga deltagare från Jönköping, Värnamo och Vetlanda kom för att vara med på min tårtkurs för Medborgarskolan och i slutet av kursdagen hade de hunnit baka och dekorera totalt 11 olika tårtor.

Rosor, chokladfigurer och spritsade mönster på två av kursens många tårtor.

Dagen inleddes med att deltagarna delades in i fem grupper där varje grupp fick göra en egen moussetårta. De tårtor som bakades var Hallonmoussetårta på hasselnötsbotten, Marängtårta med citrusmousse, Blåbärsmoussetårta på blondiebotten, Chockerande chokladig moussetårta och Vit chokladmoussetårta på persika- och jordgubbsbotten.

Blåbärsmoussetårta med blåbär och ett galler av vit choklad.

 

Läckert randig tårta i bakgrunden och fruktig
vit chokladmoussetårta längst fram.

Därefter fortsatte kursen med att varje grupp gjorde en traditionell tårtbotten som de sedan fick fylla och dekorera efter eget tycke och smak. Detta resulterade i fyllningar som exempelvis nutella och banan, lemoncurd och grädde samt blåbärsmousse. Tårtorna täcktes med grädde eller frosting och dekorerades med spritsade mönster, strössel samt choklad- och sockerpastafigurer.

Lila och rosa frosting samt små möss, rosor och en hatt
i sockerpasta prydde en av kursdagens många tårtor.

Eftersom varje grupp fick chansen att testa sina idéer med lite tips och handledning från min sida blev resultatet vitt skilda tårtor såväl till utseende som till smak vilket jag tror att både jag och deltagarna tyckte var både inspirerande och roligt.

Dagen avslutades med provsmakning av alla tårtor och jag kan intyga att varenda en blev riktigt lyckad och god. Efter en hel dag med bakande och provsmakande verkade dock de flesta ganska mätta på tårta när de åkte hem 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s