Höst och bokmässa

Äntligen fredag och äntligen helg – igen! Veckorna går så snabbt nu att jag knappt hänger med själv! Med tanke på att man brukar säga att tiden går fort när man har roligt, antar jag att det är ett gott tecken att det går undan nu :).

Förra helgen gick den årliga Bok- och biblioteksmässan av stapeln i Göteborg och naturligtvis var jag där och tittade. Under hela fredagseftermiddagen gick jag och läste på massor av bokryggar och snubblade över såväl vanliga mässbesökare som välkända författare. Jag passade även på att smaka en och annan matbit vid Kockteatern, där kokboksförfattarna samlas för att prata och laga mat inför publik. Det brukar alltid vara roligt att se vad kokboksförfattarna lagar för något nytt och spännande, samtidigt som det är intressant att få se författarna på riktigt. Jag tycker att många som skriver om mat är ganska anonyma och om man är matnörd (som jag ;)) är det ju kul att se människor vars recept inspirerar en i köket.

Trots att jag tyckte att utbudet på just Kockscenen var en aning magert i år, var det som vanligt överlag en riktigt rolig mässa. Det enda som retar mig en aning är att jag inte hade möjlighet att se Mia Öhrn när hon stod på Kockteaterns scen. Hon är alltid så otroligt mysig och underhållande att lyssna på, samtidigt som hon är en hejare på att baka. Det bästa med Mia Öhrn är att hon inte är så petig med exakta ingredienser och mängder, och att hon förespråkar att alla kan baka. Hennes senaste bok, Fler kladdkakor, kommer absolut att hamna på min önskelista inför julen.

En sak som förvånade mig var att Therésia Erneborg (som står bakom den inspirerande och ständigt uppdaterade bloggen Söta saker) inte fanns med på programmet för Kockteaterns scen. Hennes kokbok Söta saker har precis kommit ut i handeln och därför tyckte jag att hon absolut borde ha funnits på plats uppe bland alla kokböcker, i synnerhet med tanke på att hon ändå var på bokmässan och stod i Gullers förlags monter. Oavsett varför hon inte bakade eller lagade mat på scenen är hennes kokbok minst lika bra som hennes blogg, vilket inte säger lite.

Jag tog tyvärr inga bilder från årets bokmässa; det fanns helt enkelt så många böcker jag ville bläddra i att kameran fick ligga kvar i väskan. Som tur är var det en del andra matbloggare och kokboksförfattare som var på plats och tog bilder. Om ni är nyfikna på hur det såg ut på mässan tycker jag att ni kan kika in på följande bloggar, som dessutom är proppfulla med goda och roliga recept: Mia Öhrn och Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s