Våga vägra dåligt samvete-dagen!

Idag är det ett helt år sedan jag gästbloggade på 365 saker du kan göra. Då skrev jag om min nypåhittade dag ”Våga vägra dåligt samvete-dagen”. Tanken med dagen är att man under en hel dag vägrar att gå omkring och må dåligt över allt man tycker att man måste eller borde göra men ännu inte har gjort, eller över saker som man har gjort men som man ångrar att man gjorde.

Eftersom jag tycker att alla människor, inklusive jag själv, förtjänar att må så bra som möjligt, har jag bestämt mig för att viga den 9 september varje år åt att bara fokusera på att må bra och att göra mig själv till huvudpersonen i mitt liv. Det låter enkelt, men för många är det ganska ovanligt att man sätter sig själv i främsta rummet. Det kan kännas både egoistiskt och elakt mot omgivningen att man sätter sig själv först, men det beror oftast på att man har vant vänner och familj vid att det är de som är i centrum.

Jag är övertygad om att om man försöker att ta bättre hand om sig själv och ta hänsyn till vad man känner att man vill själv, blir man en gladare person som är mer nöjd med sitt liv. En glad och nöjd människa sprider ofta glädje till andra, vilket gör att man genom att prioritera sig själv kan hjälpa andra också. 

Så gör dig själv OCH människorna i din omgivning till vinnare idag och våga vägra ha dåligt samvete. Kan jag så kan du :)!

One thought on “Våga vägra dåligt samvete-dagen!

  1. Ping: Våga vägra dåligt samvete-dagen 9 september « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s