Höstens kurser

 Luften känns krispig när man går ut på morgonen och här och var har trädens löv börjat ändra färg i stan; det känns verkligen att nu är det höst! För många betyder det att skolan har dragit igång på allvar och att man äntligen kan kura ihop sig under en filt och mysa hemma i soffan med levande ljus och en bra film eller bok.

Även om jag tycker att varje årstid har sin charm, måste jag erkänna att hösten ändå är min favoritårstid. Det beror delvis på att jag fyller år på hösten, vilket givetvis är trevligt för att man får chansen att fira ordentligt med fina vänner och familj. En annan anledning till att jag tycker om hösten är att den är färgglad och vacker, samt att den ger mig lust att lära mig nya saker.

Sedan förra hösten håller jag som bekant bakningskurser för Medborgarskolan. Detta ger mig tillfälle att både lära mig saker av mina duktiga kursdeltagare, och att lära ut en del av mina kunskaper kring bakning till dem.

Om du tycker att det vore roligt att ägna en dag åt att lära dig mer om bröd-, tårt- eller cupcakesbakning och dekorering så tycker jag att du ska passa på att gå en av mina kurser i höst. För dig som bor i eller i närheten av Göteborg håller jag Tårtkurs lördagen den 23/10 och Cupcakes- och bakelsekurs lördagen den 13/11.

I Gislaved kommer jag att hålla Cupcakes- och bakelsekurs lördagen den 30/10 och  Tårtkurs söndagen den 31/10. För barn och ungdomar håller jag även två Cupcakeskurser på höstlovet måndagen den 1/11; en för 11-13-åringar och en för 9-11-åringar. Om du är intresserad av att baka bröd istället för sötsaker håller jag en kurs i bakning av Ljusa bröd lördagen den 16/10, samt en bakningskurs söndagen den 17/10, där vi fokuserar på Grova bröd med gamla sädesslag och provar att tillsätta lite surdeg till vanliga recept.

Klicka på länkarna ovan för mer information om de olika kurserna. Anmälan görs antingen via Medborgarskolans hemsida eller genom att ringa till Medborgarskolan. Telefonnummer och övrig kontaktinformation hittar ni här för Göteborg och här för Gislaved.

Hoppas att vi ses i höst! 🙂

 

Exempel på hur en tårta från en av mina tårtkurser kan se ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s