Provsmakat: Chocolate chip cookies och Blueberry Muffins från American Cookies

För ett tag sedan bloggade jag om två produktnyheter från American Cookies och Nybergs Bageri; Chocolate Pound Cake och Brownies. Nu har turen kommit till deras cookies och muffins.

Liksom i fallet med chokladkakan och browniesmeten så kommer även muffinssmeten helt färdig i en spritspåse. I förpackningen medföljer 16 minimuffinsformar av papper i 4 olika pastellfärger. Smeten spritsas ut i de små formarna och gräddas sedan enligt anvisningarna på förpackningen. Det hela gick väldigt snabbt och smidigt och dessa minimuffins blev riktigt söta tycker jag.


Söta formar men märklig färg på smeten…

Nackdelen med Nybergs Blueberry Muffins är att de, konstigt nog, inte smakar blåbär (!). Smeten är märkligt brun med små blåbärsbitar i som knappt syns och som inte märks alls när man äter dem. Personligen så tyckte jag att dessa muffins smakade mer banan än blåbär, och liksom med chokladkakan och browniesen har även minimuffinsen en liten men tydlig bismak av något som jag inte kan sätta fingret på vad det är.

På plussidan kan nämnas att muffinsens konsistensen är riktigt god, med en nästan lite frasig utsida och ett luftigt och saftigt innanmäte. Detta gjorde att muffinsen försvann snabbt på mitt fikabord, även om det inte var någon som provsmakade dem hos mig som kände att de smakade blåbär. Storleken kändes lagom och bra, i synnerhet med tanke på att de flesta muffins som man kan köpa på caféer brukar vara extremt stora. Med små muffins kan man med gott samvete ta flera, vilket jag tycker känns lyxigt.

Nygräddade minimuffins.

Chocolate chip cookies är något av en favorit hos mig, och sedan jag hittade det här utmärkta receptet på cookies så har det blivit en del plåtar med sådana kakor här hemma. Eftersom jag har letat efter goda knapersega cookies länge så var jag beredd på att även dessa skulle dra mer åt det hårda och knapriga hållet än åt det sega som jag föredrar. Därför blev jag faktiskt positivt överraskad när jag smakade på American Cookies choklad cookies.


En korv med kakdeg. Märkligt men kul.

Degen, som ser ut som en liten och tjock korv, skärs upp i en cm tjocka skivor, läggs på en plåt och gräddas sedan enligt anvisningarna på förpackningen. Kakorna flyter ut fint vid gräddningen och om man äter dem nygräddade så är de fortfarande sådär härligt sega som jag gillar. Chokladsmaken är ganska mild och kakorna känns lagom söta.


Nybakade chocolate chip cookies.

Dessa kakor var smidigast att baka av de sorter som jag har testat. Den enda nackdelen med kakorna är att även dessa har bismaken som jag har börjat tycka känns karakteristisk för just American Cookies och Nybergs Bageri. Hembakade kakor blir onekligen godare än dessa halvfabrikat, men jag är övertygad om att om bara Nybergs Bageri lyckas få bort den där trista bismaken så kommer kakorna säkerligen att bli storsäljare.

För dig som vill prova American Cookies kakor är det bara att bege sig till en ICA-butik, där kakförpackningarna säljs för runt 37 kr styck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s