Provsmakat: Chocolate Pound Cake och Brownies från American Cookies

För er som bor i Stockholm är förmodligen butiken American Cookies i Gallerian välbekant, men för alla andra i vårt avlånga land är den troligtvis inte lika känd. Nu vill dock företaget Nybergs Bageri, som äger och driver butiken i Stockholm, ge oss i andra delar av Sverige chansen att äta deras nybakade kakor hemma. Med anledning av detta har företaget lanserat åtta olika produkter som består av färdigblandad kaksmet eller deg som endast behöver gräddas i de medföljande formarna och vips så har man kakor färdiga för fikat. Detta känns onekligen som ett perfekt koncept nu i semestertider när man kanske varken har plats eller lust att stå och vispa ihop kakor men ändå vill äta något nybakat.

Jag har fått chansen att prova fyra av deras produkter; Blueberry Muffins, Chocolate chip cookies, Chocolate Pound Cake och Brownies. Jag tänkte börja med att recensera de två sistnämnda sorterna i detta inlägg, men jag kommer att skriva om de två andra framöver.

Chocolate Pound Cake
När jag skulle prova denna kaka så hade jag tyvärr inte tillgång till min kamera, vilket är orsaken till att jag endast kan visa bilden på kakförpackningen. Förpackningen innehöll en liten avlång form i kartong samt färdig kaksmet i en spritspåse av plast.

Ett paket färdig chokladkaksdeg kommer lastat.

Smeten spritsades ut i formen och gräddades enligt anvisningarna på förpackningen. Resultatet blev en ganska luftig och saftig kaka med en mellankraftig chokladsmak. Tyvärr hade kakan en märklig bismak som jag inte riktigt förstår var den kommer ifrån. Denna bismak var kraftigast direkt efter gräddning men kändes även svagt när kakan hade kallnat. Eftersom ingrediensförteckningen inte innehöll några egentliga konstigheter så förstår jag faktiskt inte hur kakan kunde få den smaken som den har. Med tanke på att det går ganska snabbt och är riktigt enkelt att vispa ihop en egen chokladkaka från grunden så tror jag inte att jag kommer att köpa denna sort igen.

Brownies
Jag föredrar att baka brownies i långpanna, och det är så jag har sett det göras i de allra flesta recept. Nybergs Bageri har dock tänkt sig att dessa kakor ska gräddas i sex portionsformar istället, vilka medföljer förpackningen.

Förpackning, spritspåse med färdig browniesmet och 6 små kvadratiska bakformar av papper.

Liksom till Chocolate Pound Cake innehöll förpackningen en spritspåse med färdig smet och formar av papper. Att spritsa ut smeten gick lätt och efter gräddningen enligt anvisningarna så blev resultatet lite mjuksega brownies. Konsistensen var riktigt bra men dessvärre så hade även dessa kakor den där konstiga bismaken som jag inte förstår mig på. Jag tyckte dock att dessa kakor var godare än chokladkakan, men inte tillräckligt goda för att jag skulle tycka att det kändes som ett fullgott alternativ till hembakade. Om man toppar smeten med hackade nötter före gräddning så tror jag att kakorna skulle få ett lyft, och då kanske inte bismaken skulle kännas lika mycket heller.

Sammanfattningsvis gillar jag idén med färdig smet och medföljande formar, men det känns som om Nybergs Bageri behöver arbeta lite mer på sina produkter innan de lever upp till mina förväntningar av hur chokladkakor ska smaka. De medföljande formarna i ljusblå papp kändes dessutom lite tråkiga och det skulle nog ha varit ett stort lyft för kakorna om Nybergs Bageri hade vågat leka mer med färg och form.

 

Nygräddade portionsbrownies.

Om ni vill läsa mer om de nya produkterna och om butiken i Stockholm rekommenderar jag er att kika in på American Cookies och  Nybergs Bageri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s