Cupcakes- eller tårtbakning till möhippan eller kompisträffen?

Våren har gjort sitt intåg och igår var det verkligen aprilväder här i Göteborg med sol, snö, hagel och regn om vart annat. Värmen som kom på besök en vecka har tillfälligt försvunnit, men det känns ändå härligt med alla små vårblommor som slår ut och andra vårtecken som dyker upp här och där.

Ett säkert vårtecken är att antalet möhippe- och svensexegäng på stan blir fler i och med att det är många som väljer att gifta sig i maj. Detta blev tydligt när jag deltog i en god väns möhippa förra helgen och vi var långt ifrån ensamma om att ha valt lördagen för just det ändamålet. Dagen blev riktigt härlig med bland annat mäktig brunch på Ritz, keramikmålning på Pick-and-paint i Linné och utgång på kvällen.

När det gäller möhippor och svensexor kan det dock vara svårt att komma på vad man ska hitta på att göra. Man vill ju att den blivande bruden eller brudgummen ska få en så rolig och minnesvärd dag som möjligt, samtidigt som alla i sällskapet gärna ska få känna sig delaktiga i det som görs så att även de får en bra dag.

Det är med detta i åtanke som jag genom mitt företag erbjuder lite olika aktiviteter,  som kan passa lika bra om man vill hitta på något nytt och lite annorlunda med sina kompisar, som om man planerar en möhippa. I dagsläget erbjuder jag därför minikurser och smakskolor från en till tre timmar där jag tar med mig ingredienser och material hem till den i sällskapet som är värd för evenemanget. 

Följande aktiviteter finns att välja på:

Cupcakeskurs, där vi antingen bakar och dekorerar eller enbart dekorerar cupcakes tillsammans.

Tårtkurs, vi bakar en eller flera moussetårtor och provar på roliga sätt att dekorera dem.

Smakskola, där vi exempelvis testar nya produkter, jämför olika livsmedel
inom samma grupp eller provar nya smakkombinationer.

Det exakta upplägget på aktiviteterna anpassas efter era önskemål och om ni har idéer på andra kurser som ni vill att jag ska hålla så är jag öppen för förslag. Priset för att hyra in mig för att hålla kurserna varierar beroende på deltagarantal och aktivitet, då materialet till de olika aktiviteterna har olika pris.

Kontakta mig via mail (livsaptit@gmail.com) så berättar jag gärna mer :). 

2 thoughts on “Cupcakes- eller tårtbakning till möhippan eller kompisträffen?

 1. Miriam

  Hej!
  När har du nästa kurs i Göteborg? Jag har en dotter som är sugen på att läa sig baka tårtor… 🙂

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Hej Miriam!

   Så roligt att din dotter är intresserad av bakning! Nya kurser för Medborgarskolan i Göteborg kommer först till hösten men det är ingen tårtkurs planerad då utan framför allt cupcakes-kurser och kurser i macarons och whoopiepies som står på schemat.

   Om du vet fler som är intresserade av att gå en tårtkurs kan man dock hyra hem mig till sig så kommer jag och har en privat tårtkurs för din dotter och hennes vänner. Låter det intressant kan du höra av dig igen via mail till livsaptit@gmail.com för mer information.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s