Trendiga matmyter

Under hösten skrev jag varje vecka om en matmyt här på bloggen. I de inläggen försökte jag att reda ut varifrån matmyterna kunde tänkas komma samt huruvida det ligger någon sanning bakom många av de påståenden om mat som florerar bland annat i pressen. Det har visat sig att det här verkligen är ett ämne i tiden, och nu i veckan hade Konsumentföreningen i Stockholm medlemsmöte och seminarium som handlade om just Myter om Maten.

Eftersom jag inte var på mötet så vet jag inte hur det var, men baserat på programmet för dagen och Lisa Förare Winbladhs manus till sitt föredrag om Media och myterna så verkar det ha varit en intressant dag för alla som hade möjlighet att delta. För den som är intresserad av just matmyter så föreslår jag att ni kikar in på Lisas blogg och läser hennes manus.

Om ni vill veta mer om svenskarnas tankar kring matmyter så kan även Konsumentföreningen  Stockholms nya rapport ”Maten vi äter – Gamla och nya matmyter – vad tror svenska folket?” vara av intresse. Mer information om rapportens innehåll finns här, där det även finns möjlighet att ladda ner rapporten i sin helhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s