Lite bloggtips

Hela förra veckan gick åt till att plugga italienska eftersom jag hade tenta i lördags eftermiddag, vilket är förklaringen till dålig uppdatering här på bloggen. Nu är tentan i alla fall skriven och jag får återgå till att göra roligare saker än att läsa in grammatik och glosor hela dagarna (även om jag måste erkänna att jag tycker att det är ganska roligt också).

Den här veckan tänkte jag inleda med att tipsa om lite mysiga och bra bloggar och hemsidor för dig som tycker om att baka cupcakes och tårtor. Jag brukar ibland maila ut dessa tips till deltagarna på mina bakningskurser och den här gången har jag den stora glädjen att få tipsa om just en kursdeltagares blogg.

Eva Lilja deltog i min tårtbakningskurs för Medborgarskolan i Göteborg för några veckor sedan, men när det gäller just tårtdekorationer så har jag mycket att lära av henne. Med tårtor och dekorationer som ser ut som riktiga konstverk är verkligen Evas blogg Tårtfabriken i Jonsered inspirerande för baknördar.  

För dig som tycker om att baka cupcakes och är trött på att fina bakformar aldrig är riktigt lika fina efter att man har gräddat bakverk i dem, så kan lösningen vara så kallade cupcakewrappers. Igår bloggade duktiga Danielle  som har bloggen Heavenly cupcake om hur man kan göra egna sådana och på så sätt lyfta sina bakverk ytterliggare ett snäpp rent estetiskt. Kanske något som kan vara värt att testa för den extra pyssliga hemmabagaren? På Heavenly cupcake kan man även hitta recept på supergoda cookies och kladdiga chokladkakor, vilket brukar gå hem hos de flesta.

En tjej som verkligen har satsat på cupcakes och vars bakverk har synts i såväl tv som i olika tidningar på sistone är Åsa Hellgren med företaget Hello Sugar Cupcakes. Numera bloggar hon visserligen mera sällan än förr (vilket inte är så konstigt med tanke på att det verkar gå så bra för henne just nu) men om man vill få nya idéer inför cupcakebakandet så är bloggen Hello Sugar väl värd ett besök. 
 
Veckotidningen Hemmets Journal har knutit till sig mysiga Maria Berneclou som bloggar om bakning på Marias kakburk. Här kan man hitta såväl bröd som kakor, desserter och tårtor och Maria har vid flera tillfällen hörts på radio, där hon har pratat om just bakning. För ett tag sedan bloggade hon om så kallade Cupcake Bites, vilket jag tycker verkar både gulligt och spännande.

Idén att skapa nya bakverk genom att blanda kaksmulor med exempelvis frosting och sedan rulla det hela till små bollar som doppas i choklad, för att därefter dekoreras på olika sätt kommer, så klart, från USA. Den amerikanska bakbloggen Bakerella har blivit känd för dessa bakverk, så om man är nyfiken på vad detta är så tycker jag att det kan vara en bra idé att kika in på hennes blogg.
 
När det gäller hemsidor där man kan köpa material till sina tårtor och cupcakes så är Kakburken en verklig favorit med ett stort sortiment och kort leveranstid. Här hittar man exempelvis snygga bakformar, utstickare, strössel och en hel rad andra saker som man inte ens visste att man behövde.

Naturligtvis så finns det fler underbara bloggar och hemsidor som borde lyftas fram i det här sammanhanget, men dessa får räcka för ikväll. Har du någon blogg som du tycker är riktigt bra och som borde lyftas fram lite extra? Kommentera gärna och hjälp mig att hitta nya guldkorn! Inspiration kan man ju aldrig få för mycket av :D.

3 thoughts on “Lite bloggtips

  1. Eva Lilja

    Roligt att få bli omnämnd i din trevliga blogg. Tittar ofta in på din sida. Jag har haft redan haft nytta av din kurs. Tårtan vi gjorde blev väldigt uppskattad.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s