Cupcakes-, bakelse- och brödbaknings- kurser för Medborgarskolan i Gislaved

Jordgubbscupcakes med basilikafrosting dekorerade med rosafärgat socker.

Under helgen som gick lämnade jag Göteborg för att hålla bakningskurser för Medborgarskolan i Gislaved. I vanlig ordning ägde kurserna rum i Lundåkerskolans hemkunskapskök och även denna gång möttes jag av glada, trevliga och kreativa kursdeltagare.

Cupcakes lika vackra som en bukett blommor.

Cupcakes- och bakelsekursen i lördags var fylld till bristningsgränsen med 12 deltagare mot de 10 som normalt brukar vara maxantalet på mina kurser. Deltagarna arbetade i grupper om två och fick börja med att baka en sats cupcakes efter recept i broschyren de fick, där ingen av grupperna bakade samma sort. 


Påskigt gul smet blev det till saffranscupcakesen med hallon.

De olika cupcakesen som bakades var: Saffranscupcakes med hallon och hallonfrosting, bär- och vaniljsmulscupcakes med vit chokladfrosting, tigercupcakes med chokladtryffel, chokladmockacupcakes med hallontryffel, jordgubbscupcakes med basilikafrosting och semlecupcakes.


Underbara bakelser med jordgubbar och vit chokladmousse.


Vårigt gröna bakelser med rosa blommor av sockerpasta
och blommiga cupcakes i bakgrunden.

Efter att ha bakat efter dessa recept fick deltagarna utifrån grundrecept på cupcakes, frosting och en rulltårtsbotten själva komponera olika cupcakes och bakelser. Avslutningsvis dekorerades alla skapelser med bland annat frosting, tryffel, grädde, choklad, bär och strössel, samt figurer av sockerpasta och marsipan. 


Gräddbakelse med chokladnät och rosa fjäril av sockerpasta.

Till brödbakningskursen i söndags kom det 8 glada deltagare som valde brödbakning framför Vasaloppsåkande, vilket jag så klart var glad över. Även här delades kursdeltagarna upp i grupper om två och alla grupper bakade bröd efter olika recept.


Rikigt fina morotsbullar med pumpafrön på toppen.


Luftigt fullkornsbröd av vete med kuvertbröd i bakgrunden.

Först bakade vi grovt bröd som morotsbröd, öl- och rågbröd, havrebröd och fullkornsbröd av vete, för att sedan övergå till att baka lite ljusare bröd med dinkel- och vetemjöl. De olika sorter som bakades här var ciabatta, focaccia, kuvertbröd och baguetter.


Finfina baguetter med dinkel.Gyllenbruna dinkelciabatta.

Avslutningsvis fick alla grupper baka riktigt tunt och sprött knäckebröd som smaksattes med olika kryddor som flingsalt, timjan, basilika, kanel, kardemumma och socker.

Tunt knäckebröd med flingsalt och timjan.

Precis som under tidigare kurser blev jag inspirerd av kursdeltagarnas kreationer i både cupcakes- och brödgruppen och jag fick många nya idéer som jag kommer att förverkliga hemma i mitt kök i Göteborg. 

Tycker ni att det verkar roligt att baka cupcakes och bakelser så finns det fortfarande platser kvar till min cupcakes- och bakelsekurs i Göteborg den 20 mars. Kontakta Medborgarskolan för mer information och anmälan.

3 thoughts on “Cupcakes-, bakelse- och brödbaknings- kurser för Medborgarskolan i Gislaved

 1. Marie Jörgensson

  Hej Linda,
  Tack en jättetrevlig dag med cupcakes. Gjorde cupcakes med choklad och grundreceptet på frosting till jobbet. Mina arbetskamrater tycker det är väldigt bra att jag går på bakkurser och sedan testar på dem!
  Roligt att bilderna blev så bra på det vi gjorde.
  Jag kan varmt rekomendera alla som läser detta att gå på dina kurser.

  Hälsningar
  Marie

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Hej Marie!

  Tack så mycket själv för en trevlig kursdag och för rekommendationen. Det var trevligt att träffas igen och det är roligt att höra att du var nöjd med även denna kurs. Jag kan tänka mig att fler önskar att de hade kollegor som du som bjuder på fina och mumsiga cupcakes 🙂

  Bilderna på era bakverk blev verkligen bra, vilket gjorde mig mycket glad. Det är så tråkigt när jag inte lyckas ta bilder som gör så fina skapelser rättvisa.

  Ha det fint och hoppas vi ses igen någon gång!

  Svara
 3. Ping: Möhippekurs i cupcakesdekorering nummer två « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s