Tårtkurs för Medborgarskolan i Göteborg

I lördags höll jag tårtkurs för Medborgarskolan i Göteborg. Vi höll till i ett av de finfina undervisningsköken på Pedagogen på Institutionen för mat, hälsa och miljö. Kursen var fulltecknad och det var 10 trevliga kvinnor som kom och bakade och dekorerade fina och goda tårtor. I grupper om två fick kursdeltagarna baka två olika tårtor samt prova på olika sätt man kan dekorera sina bakverk på.

Vi började dagen med att göra moussetårtor av olika slag för att sedan övergå till mer traditionella tårtor med sockerkaksbotten och diverse fyllningar. Sedan fick deltagarna dekorera sina tårtor efter eget tycke och smak med dekorationer av sockerpasta, choklad, frukt, bär, mandelflagor och grädde. Ett par valde att göra maränger att dekorera sina tårtor med, medan två andra par täckte sina tårtor med utkavlad sockerpasta. Kursdagen avslutades med en liten provsmakning av de andra gruppernas tårtor och det verkade som att alla var nöjda och glada när de gick därifrån efter en lång dag i köket.

Här följer lite bilder från lördagens tårtkurs. Tyvärr hann jag inte få med alla dagens 10 tårtor på bild, men jag vill ändå visa några exempel på hur kreativa mina duktiga kursdeltagare var 🙂 .

Figurer i ofärgad sockerpasta. Utstickarna som har
använts
till dessa är köpta på Kakburken.

 


Figurer, nät och andra dekorationer av vit choklad gör sig bra på de flesta tårtor.


Hallonmoussetårta med hallongelé dekorerad med hallon och citronskal.

Blåbärsmoussetårta täckt med sockerpasta och dekorerad med
grädde, riven choklad och figurer av färgad sockerpasta.

 

Sockerpastatäckt tårta med vaniljkräm, bär och dekorationer
av färgad sockerpasta och skivor av persikor.

 

Citron- och vaniljgräddtårta med marmorerade chokladplattor,
kiwi, flagad mandel och hallon.

 

Chokladmousse- och hallontårta i genomskärning.

 

Tycker du att det verkar roligt att gå en tårtkurs? Eller är du kanske mer intresserad av att lära dig att baka cupcakes och bakelser? Kika i så fall in på Medborgarskolans hemsida och anmäl dig till mina kommande bakningskurser i Göteborg. Cupcakeskursen äger rum den 20 mars medan datumet för nästa tårtkurs är den 17 april.

2 thoughts on “Tårtkurs för Medborgarskolan i Göteborg

 1. Eva Lilja

  Hej Linda. Tack för en trevlig kurs.
  Jag var med på kursen den 27 februari. Jag kände att vi gick igenom precis det jag hade tänkt mig. Blev även förvånad att vi hann göra så många tårtor tillsammans. Hoppas på att vara med på fler.
  Eva

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Tack själv Eva!

  Det var roligt att se att du har hittat hit och att höra att du var nöjd med kursen. Visst är det kul att se hur många tårtor det kan bli på en dag när man är några stycken! Att det dessutom blev så olika skapelser är förstås ännu roligare 🙂 .

  Jag besökte din underbara blogg och är djupt imponerad över dina fantastiskt vackra tårtor och kreationer. Nu vet jag vilken sida jag ska besöka nästa gång fantasin och inspirationen tryter!

  Ha det fint!

  Linda

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s