Bakning och förberedelser

Som jag har nämnt tidigare så kommer jag att hålla kurser i cupcakesbakning i vår. Därför pågår för närvarande flitigt bakande hemma hos mig och jag testar nya receptidéer på löpande band. Att baka är så otroligt roligt, och att upptäcka att en receptidé har resulterat i otroligt smaskiga bakverk är ännu roligare.

När jag har hittat de verkliga guldkornen kommer jag så klart att lägga ut recepten på dem här på bloggen. Men för att ni inte ska sväva i total ovisshet när det gäller vad jag gör så tänkte jag visa och beskriva vad jag har bakat under helgen och idag:

Bärmuffins med inbyggd vaniljkräm och vaniljsmul på toppen.


Minichokladmuffins med spritsad hallontryffel på vit choklad.

Havremuffins med äpple och vaniljkräm.

Jag har även testat ett frostingrecept som jag har funderat på eftersom de flesta recept jag har hittat innehåller en massa florsocker till 100-200 g Philadelphiaost. Resultatet av mitt experiment blev en ljuvligt krämig vaniljfrosting med endast 2 matskedar florsocker och lite vanlijsocker. Jag har inte hunnit prova frostingen på någon cupcake än, men jag vet att den går finfint att spritsa och håller sig fint i kylen.

För den som tycker att havremuffins med äpple låter gott vill jag passa på att tipsa om den fina bloggen Söta saker. Det är från den bloggen jag har hämtat receptet på muffinsen ovan, men jag valde att ändra det lite när jag bakade idag, bland annat genom att utesluta kanelen och tillsätta hemgjord vaniljkräm. Originalreceptet på muffinsen hittar du här.

Om du har några tips på smakkombinationer i cupcakes som du tycker verkar goda så får du mer än gärna skriva förslag i kommentarsfältet.

4 thoughts on “Bakning och förberedelser

 1. Marie Jörgensson

  Hej Linda,
  Spännande att se dina cupcakes – ser verkligen fram mot kursen.

  Vill också gratulera till kladdkake receptet. Skall ha gäster till helglen,
  det blir er kaka. Har faktiskt aldrig tänkt på att man kan göra kladdkaka
  utan kakao eller mörk choklad.

  Ha det bra så tills vi ses!

  Marie

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Hej Marie!

  Tack för gratulationen! Det är alltid roligt om man kan inspirera till bakning med nya och annorlunda recept. Min och Fridas rosa kladdkaka är ganska söt, så den är nästan som ett mellanting mellan kaka och godis. Om man ska ha gäster så brukar inte många säga nej till den kombinationen 🙂

  Jag ser också fram emot cupcakeskursen. Jag fick veta av Anita idag att den i nuläget är full, vilket så klart känns jätteskoj!

  Lycka till med bakningen och ha det fint!

  Svara
 3. Johanna

  Hej Linda!
  Du, jag är nyfiken på det där receptet på frosting utan abnorma mängder florsocker som du nämner, skulle du kunna dela med dig av receptet? 😉
  Hoppas du har det fint i vårsolen, kram!

  Svara
 4. Linda Inläggets författare

  Hej Johanna!

  Nu har jag lagt upp mitt lite mer sockerfattiga frostingrecept i mitt senaste blogginlägg Påskcupcakes, så nu är det fritt fram att baka på 🙂

  Hoppas att du får en riktigt härlig påsk med mycket mumsig mat, godis och härlig bakning.

  Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s