Ny mattidning på nätet

Eftersom jag är en riktig matnörd är jag ständigt på jakt efter nya recept och inspiration till min matlagning och bakning. Under större delen av förra året prenumerarade jag därför på mattidningen Laga Lätt. Några veckor före jul valde jag dock att avsluta den prenumerationen eftersom jag inte tyckte att den gav mig så mycket längre. En trolig orsak till detta kan vara att jag följer ett stort antal fina och inspirerande matbloggar som uppdateras dagligen. En mattidning som endast kommer ut en gång i månaden har svårt att konkurrera mot en hög med bloggar som kommer med nya recept och fina bilder varje dag.

Men trots att jag ibland upplever bloggar som mer inspirerande än tidningar så är det något visst med att en gång i månaden öppna brevlådan och mötas av en färgglad och glansig tidning som är full med recept och lockande bilder på mat och bakverk. Jag har inte riktigt haft tid att ta tag i att hitta en ny favorit att prenumerera på ännu, och därför blev jag extra glad när jag i veckan upptäckte en helt ny mattidning som går att bläddra i på nätet. Den nya mat- och inspirationstidningen Le Parfait  finns endast på internet och görs av matskribenten och stylisten Liselotte Forslin och fotografen Ulrika Ekblom. 

Foto: Ulrika Ekblom
Framsidan på den nya digitala mattidningen.

Det första numret, som kom i slutet av förra året, innehåller bland annat recept på mumsigt godis och vita kakor samt en meny för en romantisk middag för två och ett avsnitt om pasta. Med tanke på att bilderna är så sagolikt fina tycker jag att det hade varit intressant att se den här tidningen i tryckt form, samtidigt som det känns lite lyxigt att få ta del av en så här tjusig tidning utan att betala ett öre. 🙂

Foto: Ulrika Ekblom
En av kakorna i första numret av tidningen: Lingonrulle med vit choklad.
 

 

 Foto: Ulrika Ekblom
Pasta, pasta, pasta.

De underbara bilderna ovan är lånade från tidningen Le Parfait. Fler fina bilder samt recept på lingonrullen och pastarätterna hittar du i tidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s