Vårens kurser

Under februari och mars i år kommer jag att hålla kurser i bröd-, tårt-, bakelse- och cupcakesbakning för både barn/ungdomar och vuxna för Medborgarskolan i Gislaved. Jag höll bakningskurser i Gislaved redan i höstas, men upplägget för våren ser annorlunda ut mot höstens program. Det blir två olika kurser i brödbakning; en med ljusa bröd och en med knäckebröd och grövre bröd, bakade med bland annat dinkel och surdeg. Tårt- och bakelsekursen som jag höll i höstas är i vår uppdelad i en tårtkurs och en cupcakes- och bakelsekurs. Under sportlovet vecka 7 kommer jag även att baka och dekorera cupcakes med barn och ungdomar. Om du är intresserad av att gå någon av mina kurser i Gislaved hittar du programmet med mer information här.

Nytt för den här terminen är att jag även håller kurser för Medborgarskolan i Göteborg. Här kommer jag dock inte att hålla några kurser i brödbakning, men precis som i Gislaved så kommer jag att hålla cupcakes- och bakelsekurser för barn/ungdomar på sportlovet. Jag kommer även att hålla en tårtkurs och en cupcakes- och bakelsekurs för vuxna. Kurserna i Göteborg hittar du här.

6 thoughts on “Vårens kurser

 1. Marie Jörgensson

  Hej Linda,
  Ulrika och jag har anmält oss till kursen med cupcakes. Det skall bli roligt att träffas igen.
  Har inte bakat så mycket bröd sedan sist. Surdegen ville inte börja ”bubbla” hur jag än matade och skötte om den. Tror att jag har för svalt i köket, trots att jag ställde den uppe på kylskåpet.

  Ser fram emot en trevlig muffinsdag i mars.

  Hälsningar
  Marie

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Hej Marie!

  Så roligt att ni har anmält er till cupcakeskursen! Jag ser fram emot att ses igen. 🙂

  Verkligen tråkigt att surdegen inte ville bubbla. Visst kan det vara så att köket är för svalt, men jag tror att det snarare kan ha berott på surdegen du fick av mig. Den kanske inte trivdes med temperaturväxlingarna under resan från Göteborg till Gislaved. Den surdeg jag har här hemma brukar nämligen börja bubbla efter matning även när jag ställer in den i kylen…

  Om du vill baka med surdeg är det kanske bättre att testa att göra egen från grunden, även om det tar lite tid. Då vänjer den sig vid att leva i den temperatur du har hemma. När det blir lite varmare ute kanske det också kan vara lättare att få liv i den, samt om du använder mindre ”rent” mjöl som exempelvis ekologiskt rågmjöl.

  Det där med bakningslust går ju i perioder, även för mig. Men jag hoppas att den ledsna surdegen inte avskräcker från vidare bakning och att du kommer att känna för att baka bröd snart igen.

  Ha det fint tills vi ses!

  /Linda

  Svara
 3. Anna Jansson

  Hejsan, jag tänkte anmäla mig till cupcake-kursen på medborgarskolan i Göteborg tills jag upptäckte att det var så sjukt dyrt. Inte lätt för oss studenter i dessa tider.

  Varför är det så dyrt?

  Svara
 4. Linda Inläggets författare

  Hej Anna!

  Du har så rätt i att det inte är så lätt för studenter nuförtiden. Jag är själv student på deltid så jag vet vad du menar.

  När det gäller priserna på kurserna så sätts de av Medborgarskolan och inte av mig. Priserna varierar en hel del mellan olika orter (om du tittar på min cupcakeskurs i Gislaved så finner du att det är stor skillnad i pris.)

  Anledningen till det högre priset i Göteborg är framför allt att lokalerna här kostar mycket, mycket mer att hyra än en hemkunskapssal i lilla Gislaved. Detta är sådant det inte går att göra så mycket åt och tyvärr är det kursdeltagarna som får betala för att lokalhyran är så hög.

  Jag beklagar att priset gör att du inte kan gå kursen, för det är alltid roligt att träffa nya kursdeltagare.

  Ha det fint!

  Svara
 5. Anna Jansson

  Tack så mycket för ett jättebra svar !

  Usch att det skall vara så dyrt med lokaler i Göteborg då, du får gärna komma hem till mig på privatlektioner annars, haha .

  Jaja jag får väl se om jag hittar något billigare, du har ingen bra cupcake-bok att tipsa om? 🙂

  Svara
 6. Linda Inläggets författare

  Haha, ja, privatlektioner i cupcakesbakning vore kanske något att satsa på, vet du fler som skulle kunna vara intresserade av att få sådana lektioner 😉 ?

  Gällande din fråga om cupcakesböcker så tycker jag att det är ganska ont om bra sådana i Sverige. Jag håller dock på att skriva ett inlägg om detta eftersom jag vet att det är fler än du som gärna vill veta mer om just cupcakes. Inlägget kommer inom kort, så håll utik här på bloggen!

  Lycka till med kursletandet! Du får gärna höra av dig igen om du hittar någon bra kurs; det är ju alltid bra att ha koll på utbudet 😉

  Ha det fint!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s