Alternativ till kavlade pepparkakor…

Nu inför jul har jag (liksom de flesta andra) en hel del som ska fixas. Att göra julfint hemma och städa ordentligt behövs verkligen, samtidigt som jag håller på med en liten uppsats till psykologikursen jag läser på halvtid. Men det jag helst av allt vill göra är så klart att julmysa , göra julgodis, skicka hemmagjorda julkort till nära och kära och baka pepparkakor.

I förrgår satte jag därför till en liten pepparkaksdeg med tanken att jag skulle hinna baka lite pepparkakor i går. Men tiden bara försvann och jag tänkte att det inte gjorde så mycket för idag skulle jag minsann hinna. Det har dock inte blivit några pepparkakor idag heller… Så idag kom jag fram till att i väntan på att man ska hinna/orka kavla ut degen till tunna och fina kakor så kan man ju alltid äta degen till fikat! Lite konstigt kan man tycka (även om de flesta säkert äter en bit deg medan de bakar ut pepparkakor), men å andra sidan är det väl ganska få som inte tycker om pepparkaksdeg?

När min kompis Frida kom över på en kopp te så fick hon helt enkelt en sked och så ställde jag fram degbunken så att hon fick äta lite deg istället för en kaka. Det kanske inte är en sorts fika som fungerar på caféer eller i de fina salongerna, men jag kan tänka mig att barn gillar det; i synnerhet om de får leka lite med degen vid bordet också 😉 . Vilken tid på året passar för övrigt bättre att vara barnslig på än julen? 🙂


Får det lov att vara en sked deg?

Det finns ytterligare en fördel med att äta upp lite av degen: när man väl bakar kakor av den behöver man inte kavla så mycket eftersom man har betydligt mindre deg än man hade från början. Nackdelen är förstås att man får färre kakor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s