Kladdkakans dag!

Idag är det Kladdkakans dag, vilket så klart måste firas! Recept på vanlig kladdkaka finns exempelvis här om man vill göra det.

Jag tänkte dock ta tillfället i akt att tipsa om en annan variant av kladdkaka som gräddas i långpanna och sedan skärs i rutor. Denna kaka går i min familj under namnet Kapital (jag har glömt varför…) och är en kladdig chokladkaka med ett segt täcke av kokostosca.

Eftersom den görs i långpanna så blir det många kakor, så den är perfekt om man vill bjuda många på fika. Å andra sidan är det nästan omöjligt att bara ta en.

Kakorna går utmärkt att frysa och behöver bara tina lite innan man äter dem.

Hoppas att ni har en riktigt härlig Kladdkakans dag!

Lindas Kapital
1 långpanna

Chokladkaka:
4 ägg
6 dl socker (man kan ta lite mindre utan problem)
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
170 g smält smör

Kokostosca:
75 g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl grädde (matlagningsgrädde går lika bra som vispgrädde)
1 påse riven kokos, 200 g

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda i övriga ingredienser till kakan och rör ihop till en jämn smet.

Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna (den stora som hör till ugnen brukar vara perfekt ).

Bloggsmet i panna 

Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Blanda under tiden ihop alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp.

Glasyrsmet 

Bred ut smeten på den gräddade kakan och grädda i ytterligare 10 minuter tills glasyren är gyllenbrun.

Låt kakan svalna lite innan du skär den i rutor.

Färdigt kapital

One thought on “Kladdkakans dag!

  1. Ping: Recept i Allergia samt ett bonusrecept för er! « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s