Julie & Julia

Ikväll har jag och några av mina vänner varit och sett filmen Julie & Julia, och vi var alla nöjda och glada när vi lämnade biografen. Filmen baseras på två sanna historier. Den ena historien handlar om Julia Child, känd för att ha revolutionerat kokkonsten i USA med sin kokbok Mastering the Art of French Cooking som utkom 1961. Parallellhistorien handlar om 30-åriga Julie Powell som 2002 bestämde sig för att under ett år laga alla 524 recepten ur Julia Childs kokbok och skriva en blogg om projektet.

Filmen är som man kan förstå full av mat, mat och mat och den är verkligen en riktigt mysig filmupplevelse som passar perfekt nu i höstmörkret. Om du är det minsta lilla intresserad av mat och vill lära dig lite om fransk kokkonst, om Julia Child (som är en av de största matpersonligheterna i den amerikanska historien) eller om hur ett receptprojekt på en blogg kan leda till såväl en roman som en film, så tycker jag att du ska passa på att se den här filmen i höst.

I rollerna ser man bland annat Meryl Streep som gestaltar Julia Child på ett underbart hjärtvärmade sätt, och Amy Adams som Julie Powell, vilket känns som helt rätt val. Personligen tyckte jag att det var roligt att se Amy Adams i en roll som verkligen är  ljusår ifrån hennes filmkaraktär Giselle i Förtrollad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s