Havreblondiebollar med hallon

BlondiebollsbildHavreblondiebollar med hallon!

I fredags hade jag några vänner hemma på fredagsfika. Vi har tidigare pratat om att testa att göra chokladbollar på vit choklad men av olika anledningar har det inte blivit av att jag har testat. Men i fredags kom jag på att det var ett perfekt tillfälle att prova, så jag experimenterade ihop ett recept.

Resultatet blev över förväntan och jag tror att alla fikagästerna gillade dem. Hallonen bidrog med både god smak och fin färg, samtidigt som bärens lilla syra balanserade den vita chokladens sötma på ett bra sätt. Om du gillar vit choklad, hallon och/eller rosa kakor måste du prova dessa otroligt snabbakade ”kakor”.

Rosa bollar passar ju för övrigt jättebra just i oktober som har kommit att bli en riktig Rosa bandet-månad.

Havreblondiebollar med hallon
ca 10 bollar

75 g vit choklad
60 g rumsvarmt smör/margarin
1 ½ – 2 dl havregryn
1 ½ tsk vaniljsocker
½ dl hallon

½ dl kokos

Gör så här:
Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en skål som tål microvågsugnen. Smält chokladen försiktigt på hög effekt i micron. Ta ut och rör om ofta.

Rör ner smöret eller margarinet i den vita chokladen tills fett och choklad har blandats väl.

Tillsätt havregrynen och vaniljsockret och rör ihop till en ganska fast ”smet”.

Bryt hallonen i små smulor och blanda ner i havregrynssmeten.

Forma smeten till bollar och rulla dem i kokos. Lägg bollarna på ett fat och ställ dem i kylen fram till servering.

OBS! Satsen går utmärkt att dubblera om man vill ha fler bollar :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s