Helgens kurser i tårt- och brödbakning

I helgen höll jag mina första kurser i tårt- och brödbakning för Medborgarskolan  i Gislaved. Kurserna gick riktigt bra och det var toppenroligt att äntligen få se hur recepten jag tagit fram och filat på under sommaren och hösten togs emot av kursdeltagarna. Extra roligt var det förstås att alla mina deltagare var så trevliga, duktiga och kreativa. Helt klart drömgrupper att få inleda min ”kurskarriär” med. 🙂

Tårtkursen hölls i hemkunskapssalen på Lundåkerskolan i Gislaved i lördags. Kursdeltagarna fick baka tårtor, muffins och bakelser samt dekorera allt efter egen fantasi. För att ge dem inspiration hade jag tagit med mig kokböcker med recept på tårtor, muffins och cupcakes, vilket verkade uppskattat.

De tårtor som bakades i lördags var:
– Hallonmoussetårta på hasselnötsbotten
– Blåbärsmoussetårta på blondiebotten
– Vit chokladmoussetårta på jordgubbs- och nektarinbotten
– Chokladmoussetårta på browniebotten

TårtparadTårtparad!

Som synes blev alla tårtorna riktigt fina och det behöver väl knappt sägas att de var goda?;-)

 

Bakelser 3Finfina bakelser med mousse, tårtbotten och chokladdekorationer.

Utöver tårtorna tillverkades även muffins med frosting på, samt bakelser i små glas.

I söndags var det dags för brödbakningskursen. Alla deltagare fick baka ett frukt- och nötbröd var, ett ljust bröd och ett grovt bröd.

CiabattaCiabatta.

Eftersom deltagarna var indelade i grupper om två så fick de samarbeta om samma brödrecept. Varje grupp hade dock olika recept på såväl ljust som grovt bröd. Dagen avslutades därför med att varje grupp fick skära upp lite av sitt bröd och bjuda övriga deltagare på. Provsmakningen var populär och eftersom deltagarna fick med sig alla recept hem kan de lätt baka de bröd som de tyckte var godast hemma.

LassebrödKursdeltagaren Lars Mellqvist med lite av det som bakades.

För den som är intresserad av att vara med på någon av mina kurser i tårt- och/eller brödbakning så kommer en ny chans helgen den 7-8 november. Kika in på Medborgarskolans hemsida om du vill veta mer. 

4 thoughts on “Helgens kurser i tårt- och brödbakning

 1. Helén Holm

  Hej Linda!

  Tack för en trevlig söndag med brödbakning. Kursen gav både ”matnyttiga” tips och idéer. Så nu har jag fått inspiration till brödbaket hemma. Många olika knep och trix som måste testas. Lycka till med dina kurser i fortsättning.

  Hälsningar Helén

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Tack så mycket Helén!

  Vad roligt att du tyckte att kursen var inspirerande. Jag hade också en riktigt trevlig söndag med er alla. Om det dyker upp några frågetecken kring bakningen eller gällande recepten så tveka inte att höra av dig.

  Lycka till med bakandet och ha det fint!

  Svara
 3. Linda Inläggets författare

  Sent svar till Brödrecept:

  Jag delar med mig av recepten till mina kursdeltagare 😉 (och vissa av dem dyker även upp här) . Jag håller kurser i tårt- och cupcakestillverkning för Medborgarskolan i Göteborg till våren, samt bröd-, tårt-, och cupcakeskurser i Gislaved. Håll utkik efter Medborgarskolans vårprogram eller gå in på http://www.medborgarskolan.se, så kanske vi ses?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s