Kort om helgen

Måndag igen och dags för en ny arbetsvecka. Den här veckan kommer jag framför allt att ägna åt att finslipa upplägget för den kommande helgens tårt- och brödkurser, samt föreläsningen om matmyter som jag kommer att hålla på Hestra bibliotek på måndag.

Helgen som gick spenderade jag hemma hos föräldrarna i Gislaved. I lördags blev det tårtbakning eftersom vi firade min pappas födelsedag. För att testa hur lättförståeliga mina instruktioner till den kommande tårtkursen är erbjöd sig min mamma att göra bärmoussen till tårtan. Hon klarade uppdraget galant så det känns bra inför kommande kurs.

Tårtan som bjöds var en bärmoussetårta på vit chokladbotten. Vi använde en blandning av blåbär, hallon och björnbär i moussen, vilket blev riktigt mumsigt. 

BloggtårtaBärmoussetårta på vit chokladbotten till pappa. 

Dekorationerna på tårtan gjordes av vit choklad och jag hade hjälp av mamma och min lillasyster Malin. Figurerna längst ner i bild föreställer en anka och en björn. En lite märklig kombination kan tyckas, men varje familj har väl sina egna konstiga idéer för sig kan jag tänka mig ;-).

Igår var det Kanelbullens dag, vilket vi såklart firade med nybakade kanelbullar som jag snodde ihop i tid till eftermiddagsfikat.

BloggbulleKanelbullar i stora lass!

Det är få saker som slår doften av nybakade kanelbullar tycker jag. Trots att min favoritfyllning i bullar egentligen är vaniljsocker och smör så kan jag inte förneka att kanelbullar inte är dumt det heller.

Firade ni kanelbullen igår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s