Chokladdoppade kaffebönor

Här har varit tyst på bloggen i några dagar. Med kurs i hälsopsykologi hela torsdagen, bokmässa hela fredagen och trevlig helg med vänner och familj så har det inte funnits mycket tid för bloggande. Nu tänkte jag avsluta den här veckan med ett superenkelt godisrecept för alla choklad- och kaffeälskare: Chokladdoppade kaffebönor. Perfekt godis som är både knaprigt, gott och som en extra bonus dessutom uppiggande. Om man väljer en mörk kvalitetschoklad (som har visat sig ha vissa positiva effekter på hälsan i måttlig mängd) kan man nästan till och med intala sig att det är nyttigt ;-).

Chokladdoppade kaffebönor

100 g choklad (vit, mörk eller mjölkchoklad)
Rostade kaffebönor (sådana man kan mala själv)

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål. Smält chokladen i mikro. Passa noga så att chokladen inte bränns; ta ut skålen och rör om i chokladen emellanåt.

Häll kaffebönorna i chokladen när den är helt smält. Rör om så att bönorna täcks med choklad. Välj själv hur mycket choklad du vill ha på bönorna genom att hälla i lite bönor i taget tills de är så chokladtäckta som du vill ha dem.

Bred ut chokladkaffebönorna på ett bakplåtspapper på en bricka. Ställ in i kylen att stelna. Bryt isär bönorna en och en eller i större bitar beroende på vad du tycker om.

IMG_1718Chokladdoppade kaffebönor på väg in i kylen för att stelna.

4 thoughts on “Chokladdoppade kaffebönor

 1. Marias Kakburk

  TACK snälla:)!

  Vilket härligt yrke du verkar ha:) Någon gång har jag tänkt att jag ska gå en tårtkurs eller liknande. Skulle tycka det var kul med ny kunskap och inspiration:)

  Korgen köpte jag på Balders Hage, på hamngatan tror jag. Affären finns i Alingsås också men där är den mycket större!:) Om du gillar den stilen så är en tripp till Alingsås ett måste:)

  Vi har kul samtidigt som vi skriver, jag tror det är det som ger mer energi till att fortsätta varje dag!

  Hoppas att du får en härlig start på veckan!

  Svara
 2. Rasmus

  Jag är en person som är galen i chocklad och kaffe:) gjorde receptet nu. Så nu står den i kylen:) låter gott:)

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Tack Rasmus för att du tog dig tid att kommentera att du provat receptet! Jag blir så glad när recepten kommer till användning. Hoppas att du blev nöjd med resultatet :)!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s