Våga vägra dåligt samvete

Bloggros

God morgon!

Idag är inte bara en vanlig onsdag, det är onsdagen den 9/9 2009. 09-dagen. Det tänker jag fira genom att inte ha dåligt samvete för något alls.

Låter det konstigt? Det är det egentligen inte.

Att jag ibland känner att jag inte räcker till vet jag att jag inte är ensam om. Men jag vet också att det inte är särskilt lätt att sluta grubbla och må dåligt, även om det där dåliga samvetet egentligen är hur onödigt som helst. Att ha dåligt samvete över sådant man gjort eller inte gjort leder ingenstans.

Därför har jag valt att ha en dag varje år, den 9 september, när jag helt enkelt låter bli att må dåligt. Den här dagen uppmuntrar jag även andra att göra samma sak. Låt idag vara dagen när du, oavsett vad du väljer att göra eller inte göra, låter bli att må dåligt över hur dagen blev. Välj gärna att göra sådant som du vill göra men känner att du inte borde. Våga tänka på dig själv, inse att du förtjänar att må bra och att ha huvudrollen i ditt eget liv. Var lite busig! Alla borden och måsten kan du tänka på imorgon, men låt idag bli dagen när du gör det DU vill, utan att att ha dåligt samvete över det.

Idag gästbloggar jag på 365 saker du kan göra om Våga vägra dåligt samvete-dagen. Kika gärna in där och läs mitt inlägg.

Hoppas att ni får en underbar dag utan en massa grubbel och dåligt samvete!

5 thoughts on “Våga vägra dåligt samvete

    1. Linda Inläggets författare

      Tack Martina! Det var min mamma som inspirerade mig till dagen; hon går ofta omkring och har dåligt samvete helt i onödan. Kanske typiskt för genuint snälla och godhjärtade personer? =)

      Svara
  1. Ping: Våga vägra dåligt samvete-dagen 9 september « Livsaptit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s