Naturligt och otroligt vackert!

Jag har funderat lite på saker som vi tar för givna. I Sverige har vi alla förutsättningar för att må bra. Trots ekonomikris har vi tillgång till sådant som inte alls är självklarheter för alla människor. Vi har ren luft, rent vatten och tillgång till underbart vacker och varierad natur som är så färgsprakande att det är otroligt, om man tänker efter.

BloggbildRegn, blåst och solsken – ett förunderligt naturligt skådespel.

Problemet är att man så sällan gör det. Hur ofta tänker man på hur härligt grönt det är på sommaren och på alla vackra ängsblommor som blommar? På hur fint det gröna kontrasteras mot himlen? Eller på hur vackert det är med vår när körsbärsträden blommar, eller på hösten när träden skiftar från lummigt grönt till gyllene och röda, brända toner? Eller på vintern för den delen. Visst, gråslask är inte roligt, inte ösregn heller. Men de där gnistrande kalla vinterdagarna när det finns lite (eller helst mycket) snö på marken som glittrar i solen som skiner från en galet blå himmel, dem får man inte glömma bort.

bloggbild 2Regnbågar är magiska, på något vis…

Än så länge dröjer det ett tag till innan det blir vinter; hösten har knappt kommit igång och i Göteborg är det fortfarande somrigt grönt överallt. Fruktträden dignar dock av frukt i trädgårdarna och bidrar med uppiggande färgtoner i ljusgrönt, gult, rött och lila. Varje litet träd och varje frukt är egentligen konstverk, men hur ofta tänker man på det? Jag vet att jag alltför ofta ser det som något självklart. Men tänk vilken lyx det egentligen är att vara så van vid något så fint som Sveriges varierande årstider och allt vad de innebär.

bloggfrukt 3Naturligt konstverk som du åstadkommer på nolltid.

Jag tänker försöka bli bättre på att njuta av allt fint vi har omkring oss. Egentligen finns det inget bättre tillfälle att göra det än just nu. Oavsett var man är finns det saker som är fina och saker att glädjas åt. (Det finns säkerligen fula saker med, men varför fästa sig vid det negativa?)

Visst, man orkar inte tänka positivt och vara glad jämt. Men om man försöker vara det lite oftare för det med sig att man blir bättre och bättre på att se ljusglimtarna i livet. Då blir man också automatiskt en gladare person och livet blir garanterat roligare. Prova så får du se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s